Απόβαση της Νορμανδίας στον Μύλο του Παππά

Θεαματική αναπαράσταση από τη Λέσχη Στατικού Μοντελισμού

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 22:35

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η Έκθεση Στατικού Μοντελισμού που φιλοξενήθηκε αυτές τις μέρες στον Μύλο του Παππά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, κ. Μηλώνη στη διάρκεια του τριημέρου πέρασαν πάνω από 1.500 επισκέπτες, ενώ χθες Κυριακή ο Μύλος του Παππά βούλιαξε από μικρούς και μεγάλους Λαρισαίους που έσπευσαν να θαυμάσουν τα περίτεχνα μοντέλα, να μάθουν τεχνικές μοντελισμού και να απολαύσουν το υπερθέαμα της αναπαράστασης της απόβασης της Νορμανδίας. Η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά την Έκθεση-Διαγωνισμό πανελλήνιας απήχησης υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και όπως ανέφερε μιλώντας στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος της Λέσχης πρόθεση των διοργανωτών αλλά και των συμμετεχόντων είναι να αυξηθεί η διάρκεια της συγκεκριμένης διοργάνωσης που στόχο έχει την ανάδειξη της καλλιτεχνικής φύσης και δημιουργίας των πολιτών της Λάρισας μέσα από την παρουσίαση των εκθεμάτων τους.

Χθες Κυριακή όσοι δεν πήραν τον δρόμο προς τα παράλια-αρκετοί δηλαδή μιας και ο καιρός ήταν άστατος-βρέθηκαν στο προαύλιο του Μύλου και περιηγήθηκαν στα εκθέματα συλλόγων μοντελιστών όπως της IPMS Ελλάδας, Θεσσαλονίκης - «Πήγασος», Πάτρας, Ιωαννίνων, Χαλκίδας, Σερρών, Καβάλας, Χανίων, Άρτας, Αιγίου και Σπάρτης. Μάλιστα, ενώ για πρώτη φορά τις συμμετοχές πλαισίωσαν και διαγωνιζόμενοι από τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Φέτος η έκθεση είχε αφιερωματικό χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της RAF και τη μεγάλη απόβαση των συμμάχων στην Ευρώπη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 6 Ιουνίου 1944, γνωστή ως D-Day. Έτσι στο πλαίσιο αυτό οι Λαρισαίοι ένιωσαν ευχάριστη έκπληξη όταν στο προαύλιο του Μύλου «έκαναν απόβαση» αναβιωτές των γεγονότων με στολές εποχής, όπλα μέχρι και ασυρμάτους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων στους νικητές μοντελιστές. Συνολικά, συμμετείχαν 630 μοντέλα και απονεμήθηκαν 250 μετάλλια χρυσά και ασημένια και 250 έπαινοι.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Λάρισας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών για τη στήριξή της στη διοργάνωση θεσμό πια και εκφράζοντας τις προθέσεις όλων των συμμετεχόντων συλλόγων πρότεινε, στο Δημαρχείο της πόλης να στηθεί μια βιτρίνα όπου θα φιλοξενεί μόνιμα τα βραβευμένα μοντέλα της έκθεσης.

Η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις και το επόμενο διάστημα στη Γιορτή Πηνειού. Εκεί για δύο ημέρες μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του μοντελισμού και να φτιάξουν τα δικά τους μοντέλα με υλικά που θα χορηγηθούν από τη Λέσχη και τον Δήμο Λαρισαίων και να τα πάρουν σπίτι τους. Ραντεβού λοιπόν σε λίγες μέρες!

Της Νατάσας Πολυγένη

Φωτ: Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass