ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ROBERT SHECKLEY: Πλανήτης Ωμέγα

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 16:00

Από τις εκδόσεις της Θεσσαλονίκης «Η άγνωστη Καντάθ» κυκλοφόρησε η νουβέλα Ε.Φ. του Robert Sheckley σε έξοχη μετάφραση της Κατερίνας Παντελίδου που μετέφερε το αγγλικό κείμενο με άριστη γνώση της αγγλικής και ελληνικής γλώσσας, όπως προκύπτει από πολλές άλλες μεταφράσεις του εκδοτικού οίκου και επιμέλειες βιβλίων του φανταστικού.

Η νουβέλα πρωτοκυκλοφόρησε το 1960, τότε που συγγραφείς-κολοσσοί στον χώρο της Ε.Φ. όπως οι Ασίμωφ, Κλαρκ, Φίλιπ Ντικ, λάμπρυναν τη λογοτεχνία του φανταστικού με μεγάλες δημιουργίες.

Η δημιουργία του Sheckley ακολουθεί μια αιρετική αφηγηματική γραφή και θεματολογία που θα εκπλήξει και θα προβληματίσει τον Έλληνα αναγνώστη.

Ο συγγραφέας με πρωτότυπες ιδέες αφηγείται την ιστορία ενός πλανήτη με θρησκεία τη λατρεία του Κακού, με διασκέδαση το κυνήγι ανθρώπινων θηραμάτων και νόμους που προτρέπουν και επιβάλλουν την παραβατικότητα.

Ποια η κατάληξη αυτής της διαδικασίας, δεν θα το αποκαλύψω σ' αυτό το κείμενο, το αφήνω στη διακριτική ευχέρεια του αναγνώστη Ε.Φ. ο οποίος μελετά το είδος αυτό λογοτεχνίας χωρίς παρωπίδες.

Ο συγγραφέας διαποτίζει τις περιγραφές με λυρισμό και εκκεντρικό χιούμορ ακόμη και στις σκηνές που κυριαρχεί η ωμότητα, πλάθει μια εφιαλτική ιστορία, με ρεαλιστικές εικόνες μιας πολυεπίπεδης διαδρομής στην εξέλιξη του μύθου.

Ο Sheckley καθιστά δέσμιο της αφήγησής του τον αναγνώστη κάτι που αποτελεί το μεγάλο συγγραφικό προσόν ενός αυθεντικού δημιουργού.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass