«Από τον γάμο στο διαζύγιο»

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 15:44

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» παρουσιάζει για το καλοκαίρι 2018 την κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ «Από τον γάμο στο διαζύγιο;» που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα: «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη». Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Κηποθέατρο 1 και 2 Ιουλίου και θα ακολουθήσει περιοδεία στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα.


Ο ίδιος ο συγγραφέας επιθυμούσε τα μονόπρακτα να παιχτούν με τον ενιαίο τίτλο: «Από τον γάμο στο διαζύγιο;». Το κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού. Από μια λέξη ξεκινάει μια απρόβλεπτη χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων. Ο Φεϋντώ οδηγεί την κωμική φάρσα σε μια αριστουργηματική μορφή. Η παράσταση οργανώνεται γύρω από την ιδέα ενός σύγχρονου μπουλουκιού, που υποδύεται όλους τους ρόλους.
Ο Φεϋντώ καυτηριάζει την κατάσταση της κοινωνίας του 1900, όπου οι άνθρωποι ήταν μπερδεμένοι ανάμεσα στον καθωσπρεπισμό του παρελθόντος και σε μια υπερβολική αίσθηση ελευθερίας του παρόντος, διαμάχη που «διέκοψε» ο Α’ Παγκόσμιος πόλεμος. Συζυγικές καταστάσεις άκρως επίκαιρες που έχουν θέση σε κάθε εποχή και χώρα.
Η παράσταση, που τη σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, ανεβαίνει από έναν εξαιρετικό θίασο, με καταιγιστικό ρυθμό χιούμορ, μουσικής και χορογραφίας. Πρόκειται για μια κωμωδία άκρως διασκεδαστική.
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Αποστολάκης, Ευγενία Δημητροπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. Μαζί τους: Ειρήνη Κουτρουμάνου, Δημήτρης Τσικούρας.
Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση της Βίκυς Λιακοπούλου.
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12€, μειωμένο (φοιτιτικό) 8€, ομαδικά - πολύτεκνοι - άνεργοι 5€, προπώληση: www.viva.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass