ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ

Ο κόσμος κρατά ζωντανά τα τραγούδια μας

ΟΙ ΠΥΞ ΛΑΞ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2018 22:02

Εμφανίστηκαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα πριν από 30 χρόνια, κεντρίζοντας αρχικά το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού με τον εναλλακτικό ροκ ήχο τους. Μέσα σε αυτές τις τρεις δεκαετίες έχουν γράψει αμέτρητες επιτυχίες καταφέρνοντας να κερδίσουν την αναγνώριση και να χαραχτούν στη συνείδηση του κόσμου ως το καλύτερο ίσως μουσικό συγκρότημα που έχει γνωρίσει η χώρα.

Οι Πυξ Λαξ, παρά το γεγονός ότι εδώ και δέκα περίπου χρόνια έχουν «διαλυθεί», παραμένουν και θα είναι για πάντα μαζί. Άλλωστε οι πρωτεργάτες του σχήματος Μπάμπης Στόκας και Φίλιππος Πλιάτσικας είναι κολλητοί από την ηλικία των οκτώ ετών. Φέτος, λοιπόν, που κλείνουν 30 χρόνια ως συγκρότημα καλούν το κοινό σε μια επετειακή συναυλία την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο γήπεδο Αλκαζάρ στη Λάρισα, στην οποία θα παρουσιάσουν και τραγούδια από τον νέο τους κοινό δίσκο «Μια μέρα πριν τον χειμώνα». Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στην πόλη ο Λαρισαίος Φίλιππος Πλιάτσικας μιλά στην «Ε» για την πορεία του συγκροτήματος, τα χρόνια που πέρασαν, το δέσιμο των μελών τους και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσουν στο κοινό τους.

Συνέντευξη: Παναγιώτα Φούντα

Φωτ.: Πηνελόπη Γερασίμου

* Τι θα δει ο κόσμος σε αυτή την επετειακή «γιορτή», όπως τη χαρακτηρίζετε, για τα 30 χρόνια των Πυξ Λαξ στο στάδιο Αλκαζάρ, δεδομένου ότι αυτή θα είναι και η πρώτη μιας σειράς συναυλιών;

-Ο κόσμος θα δει και θα ακούσει ένα συγκρότημα που είναι και πάλι ενεργό και που μόλις κυκλοφόρησε 14 νέα τραγούδια σε ένα album που λέγεται «Μια μέρα πριν τον χειμώνα». Και αυτός ο νέος κόσμος θα μπλέξει με τον παλιό, με τον γνωστό χειμαρώδη και ενστικτώδη τρόπο που είχε πάντα αυτή η μπάντα για να επικοινωνεί και να αλληλοεπιδρά με το ακροατήριο.

* Τι έχει αλλάξει και τι έχει παραμείνει ίδιο για εσάς μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια της κοινής σας πορείας;

-Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα, όπως φανταζόμαστε και στις ζωές όλου του κόσμου. Αυτό όμως που παραμένει ίδιο είναι ότι εξακολουθούμε να αισθανόμαστε ζωντανοί, όπως και τα τραγούδια μας που εξακολουθεί να κυλάει αίμα στις φλέβες τους εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια αυτό το χρωστάμε κυρίως στον κόσμο και με κάθε ευκαιρία θέλουμε να λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

* Η επετειακή περιοδεία αυτή ήταν δική σας ανάγκη ή υπαγορεύτηκε και από την ανάγκη του κοινού σας να σας δει ξανά μαζί;

-Ισχύουν και τα δύο. Άλλωστε τίποτα στη ζωή μας δεν είναι μονοδιάστατο. Τα πάντα έχουν σχέση μεταξύ τους, πόσο μάλλον αυτή η μοναδική και κυρίαρχη σχέση του κόσμου με τους καλλιτέχνες. Αλλά εκτός αυτού, όντως στη συγκεκριμένη περίοδο αισθανθήκαμε ότι το είχαμε ανάγκη να ξαναβρεθούμε και με έναν τρόπο να επιστρέψουμε στις ρίζες μας για να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον.

* Είστε ένα συγκρότημα, από τα ελάχιστα ελληνικά, που έχει αφήσει ιστορία με τα τραγούδια του – και παρά το ότι ακολουθείτε χωριστές καριέρες πάνω από μια δεκαετία, στη συνείδηση του κόσμου είστε μαζί. Πώς το εισπράτετε αυτό;

- Έχει δίκιο ο κόσμος. Με τον Μπάμπη ειδικά που πρωτοξεκινήσαμε αυτή την μπάντα, είμαστε από 8 χρονών παιδιά μαζί. Έχουμε μοιραστεί ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, σε σημείο που αν οι σεξουαλικές προτιμήσεις μας ήταν διαφορετικές, θα είχαμε παντρευτεί. Πέρα από τα αστεία, είναι πολύ γεροί και ουσιώδεις οι δεσμοί που διέπουν τη σχέση μας, αλλά και τη σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

* Εκτός από τις κοινές εμφανίσεις, αυτό το reunion περιλαμβάνει και άλλες «εκπλήξεις»;

-Κάθε εμφάνιση των Πυξ Λαξ είναι μια μεγάλη έκπληξη ακόμα και για εμάς. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς θα είναι η συναυλία. Οι παλιότεροι νομίζω θα ξέρουν τι εννοώ και οι νεότεροι θα μάθουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass