ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΚΡΙΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Διεκδικεί ευρωπαϊκό βραβείο το Λαογραφικό

Δημοσίευση: 28 Απρ 2018 15:32

Στη Λάρισα βρέθηκε Ρουμάνος κριτής Dr Virgil Stefan Nitulescu της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων, προκειμένου να κάνει κατόπτευση των χώρων και να λάβει γνώση για τις δραστηριότητες του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας που είναι το μοναδικό υποψήφιο Μουσείο που προτάθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό για τα βραβεία της Ακαδημίας.

Ο κ. Nitulescu είδε όλους τους χώρους του Μουσείου, τη μόνιμη έκθεση, καθώς και τις ενότητες όπου αναπτύσσονται κάθε φορά οι περιοδικές εκθέσεις. Ενημερώθηκε από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού για τη λειτουργία, το προσωπικό και όλες τις επιστημονικές και εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται στο ΛΙΜΛ. Επιπλέον, ενδιαφέρθηκε για το εργαστήριο αναβίωσης του χειροποίητου σταμπωτού και παρακολούθησε κάποιες δοκιμαστικές εφαρμογές. Κατά την επίσκεψή του ήταν σε εξέλιξη εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχολείο της πόλης.

Οι υποψηφιότητες προκρίνονται και τα βραβεία απονέμονται με κριτήρια όπως το είδος των συλλογών, η μουσειολογική-μουσειογραφική αντίληψη, η δημιουργικότητα, η καινοτομία, o σχεδιασμός των εκθέσεων, οι δυνατότητες μάθησης-εκπαίδευσης και ενεργητικής συμμετοχής που παρέχουν σε διαφορετικές ομάδες επισκεπτών κ.ά. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσείων είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί τη μουσειολογική και μουσειογραφική έρευνα, τον υγιή εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των μουσείων και τη διάδοση των μουσειολογικών γνώσεων και πρακτικών μεταξύ των επαγγελματιών των μουσείων.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας των Μουσείων που θα λάβει χώρα στο Aarhus στη Δανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass