ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εχουν κάθε μήνα… θέμα

Δημοσίευση: 17 Απρ 2018 15:54

Το μηνιαίο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε… θέμα» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών συνεχίζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Πλούσιος σε δράσεις ο Μάρτιος, μήνας αφιερωμένος στην ποίηση. Αναλυτικά υλοποιήσαμε τρία δημιουργικά εργαστήρια με τη συμμετοχή μαθητών από το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας, με αποκορύφωμα τη δράση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 21 Μαρτίου. Τα παιδιά με σύνθημα «Οι ποιητές μέσα και έξω από τη βιβλιοθήκη. Ποίηση παντού» χάρισαν στίχους από ποιήματα στους κατοίκους της πόλης γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την παγκόσμια ημέρα ποίησης. Επίσης εργαστήρι ποίησης πραγματοποίησαν και με τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης(ΚΔΑΠ) του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη. Με την ομάδα των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας υλοποίησαν τρία δημιουργικά εργαστήρια ποίησης, τα Σάββατα, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης.

Συνεχίζουν το πρόγραμμα και τον Απρίλιο, έναν εικαστικό μήνα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες. Πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας έγινε το περασμένο Σάββατο στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης – Χατζηγιάννειο.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας - Παιδικό τμήμα, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410671173, e-mail:edimovivlio@hotmail.gr, Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa. Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα των δράσεων πανελλαδικά: https://network.nlg.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass