ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΧΑΛΗΜΑΓΑ - ΧΑΤΖΗ

«Μαμαδίστικη Αυτοκρατορία» στο ΔΩΛ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2018 16:22

Κάθε άνοιξη, εδώ και 26 χρόνια, η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή ανεβάζει ένα έργο για τους μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με ελεύθερη είσοδο. Το φετινό έργο, που είναι αφιερωμένο στις μανούλες όλου του κόσμου, φέρει τον τίτλο «Μαμαδίστικη Αυτοκρατορία» και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 23, την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή.


«Στα μάτια της Όλγας η μητέρα της λάμπει σαν βασίλισσα σε Μαμαδίστικη Αυτοκρατορία, όπου δίνει εντολές σα να γράφει νόμους. Αυτή η συμπεριφορά κάνει την Όλγα να φύγει προς αναζήτηση νέας μαμάς. Στο ταξίδι της συναντά τον επαναστάτη Τζίτζι που με το μαγικό ψαλιδάκι του ζωντανεύει τα παραμύθια ενός τεράστιου βιβλίου, που είναι και το σκηνικό του έργου. Το βιβλίο αυτό περιστρέφεται και ξεδιπλώνεται δημιουργώντας 4 σκηνικά περίπου 10 μέτρων. Μετά από διάφορες περιπέτειες η μικρή Όλγα καταλήγει πως η Μαμαδίστικη Αυτοκρατορία είναι της ζωής της οι ρίζες, που τη στηρίζουν και τη μεγαλώνουν και τίποτα δεν αξίζει όσο αυτή».
Παίζουν οι μαθήτριες Θεανώ Γρηγορίου, Δάφνη Γκουνταροπούλου, Μαρία-Ξένια Καλλιώρα, Κατιάνα Ευσταθίου, Βάλια Ζυκήρη, Ελένη Καραδήμου, Κατερίνα Μπαργιώτα, Αλεξάνδρα Μπατζοπούλου, Εριέτα Ντούφα, Έλενα Πιτσίλκα και Φένια Τσαδήμα. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με τη στήριξη της Δημιουργικής Πόρτας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass