«Επιστροφή» του Α. Παπαϊωάννου

*Ωδή στην Καλλιπεύκη

Δημοσίευση: 10 Απρ 2018 15:30

Κυκλοφόρησε από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η Πατωμένη» η ποιητική συλλογή του Αποστόλη Παπαϊωάννου με τίτλο «Επιστροφή».

Ο Παπαϊωάννου σε τούτη τη συλλογή, που έγραψε εμπνεόμενος από τη γενέτειρά του Καλλιπεύκη, γράφει, εκφράζει, εκθέτει τις μύχιες σκέψεις του, σκιαγραφώντας το μέλλον - τον κόσμο και πώς θα έπρεπε να είναι - μέσα από τις αναμνήσεις και τα παιδικά βιώματα. Από κείνα τα χρόνια, που η καθημερινότητα και τα παραμύθια έμπαιναν το ένα μέσα στο άλλο, μπέρδευαν το χθες με το αύριο, διατηρούσαν αχνά την ελπίδα και βοηθούσαν, να ξεπερνιέται η σκληρή πραγματικότητα. Από το παρελθόν κι απ' τα βιώματα, στο όνειρο κι από εκεί στο μέλλον... Απ' τη φτώχια, τη μιζέρια, τον αγώνα και τα προδομένα όνειρα των απλών ανθρώπων, στο αύριο, που δεν λέει να ‘ρθει. Μέσα από τον λόγο του, πεζό ή ποιητικό, ξεχύνεται πλήθος, πλήθος εικόνων, πλήθος αναπολήσεων... Μ' αυτά ταξιδεύει τον αναγνώστη στα παιδικά χρόνια, τα «χρόνια της αθωότητας», στα «ξέφωτα» της φαντασίας.

Η συλλογή είναι προσφορά του Αποστόλη Παπαϊωάννου στον Σύλλογο και μέσα από αυτό δίνει την ευκαιρία στους απανταχού Καλλιπευκιώτες, αλλά και σε όλους τους αναγνώστες να γίνουν κοινωνοί των σκέψεών του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass