Βραβείο στον Δήμο Λαρισαίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

• Για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της δημιουργίας διά βίου αναγνωστών

Δημοσίευση: 05 Απρ 2018 16:30

Μία ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Λαρισαίων, αυτή τη φορά για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της δημιουργίας δια βίου αναγνωστών όπως αυτή υπηρετείται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, μέσω σχετικών προγραμμάτων, εδώ και 13 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Λαρισαίων ήταν αυτός που φέτος διακρίθηκε, στην κατηγορία των φορέων, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε πρόσφατα από την Greekibby, – ελληνικό τμήμα της Ibby – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στον πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής.
Το βραβείο επέδωσαν στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη οι βιβλιοθηκονόμοι της Βιβλιοθήκης Ελένη Παπούλια και Χριστίνα Παπαδοπούλου, οι οποίες συνοδεύονταν από την εντεταλμένη σύμβουλο για το «Χατζηγιάννειο» και τις Λέσχες Πολιτισμού του δήμου, Δέσποινα Αράπκουλε. Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο δήμαρχος Λαρισαίων εξήρε το έργο που επιτελείται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στην κατεύθυνση προώθησης της φιλαναγνωσίας, ιδίως στις νεαρές ηλικίες, όπου και διαμορφώνεται η αγάπη για το διάβασμα και να συγχαρεί τους συντελεστές αυτής της διάκρισης που «αντανακλάται συνολικά στην πόλη» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας» διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που τιμάται στις κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Λάρισας, το Π.Κ. Εκπαιδευτικών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Στη διάρκεια του προγράμματος και επί μία εβδομάδα πάνω από 1.500 μαθητές επισκέφθηκαν βιβλιοθήκες, διάβασαν έργα παιδικής λογοτεχνίας και συνομίλησαν με συγγραφείς μαθαίνοντας για το έργο τους αλλά και τον τρόπο που γράφουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass