ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΛΕ

Κινηματογραφικό Εργαστήρι

Δημοσίευση: 03 Απρ 2018 15:40

Διήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήριο με τίτλο «Το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο στην Εκπαίδευση – Προσωπική μαρτυρία και ιστορία» στη Λάρισα από τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη και την Κοιν.Σ.Επ. «Νόον Έγνω» πραγματοποιείται στις 5 και 6 Μαΐου.

Μετά τις πετυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων πέντε ετών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, το εργαστήριο διοργανώνεται και στη Λάρισα, με εισηγητή τον διακεκριμένο σκηνοθέτη. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών του ίδιου, ανάλυση, βιωματικές ασκήσεις και εφαρμογές. Ο Β. Λουλές κατάγεται από τα Τρίκαλα και είναι ο δημιουργός των ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», «Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη», της ταινίας μυθοπλασίας «Ένας λαμπερός ήλιος» και άλλων βραβευμένων έργων.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, σε απόφοιτους και σε φοιτητές κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών (Ιστορίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, εθνογραφίας, ψυχολογίας, λαογραφίας, κ.ά.), σε σκηνοθέτες και ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου, σε αφηγητές παραμυθιών και ιστοριών καθώς και σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το σύγχρονο ανθρωποκεντρικό ντοκιμαντέρ.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν μεθοδολογικά εργαλεία χρήσιμα στις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητές τους, ενώ βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια ενός άλλου βλέμματος πάνω στην Ιστορία και στα βιώματα των ανθρώπων που είναι φορείς της.

Αναλυτικές πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: vassilisloules@gmail.com. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 25 Απριλίου. Το σεμινάριο θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 17:30 (συνολική διάρκεια: 15 ώρες) και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass