ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ARTFOOLS ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πρωτοπορία, τουρισμός και βραβείο κοινού

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2015 8:15

 

 

Η πρώτη συνάντηση – συζήτηση για το 8ο artfools Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, έγινε στο Μετροπόλ μέσα σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα με αρκετούς φίλους του Φεστιβάλ να ανταποκρίνονται στην ανοιχτή πρόσκληση των διοργανωτών. Συζητήθηκαν και ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και προτάσεις, όπως η φυσιογνωμία του Φεστιβάλ ,τα αφιερώματα , τα οικονομικά προβλήματα κυρίως στη σημερινή κρίση αλλά και λύσεις για να ξεπεραστούν. Στα παραπάνω θέματα εκφράστηκαν από πολλές πλευρές ιδέες όπως, να διευρυνθούν θεματικά τα αφιερώματα, να συμπεριληφθούν σ’ αυτά θέματα κοινωνικού προβληματισμού, να γίνονται δεκτές ταινίες με περισσότερο συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ κάποιοι πρότειναν οι ταινίες του φεστιβάλ να αποκτήσουν περισσότερο πρωτοποριακό προφίλ.

Οι εκπρόσωποι της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας που εκπροσωπήθηκαν με τρία μέλη, αλλά και άλλοι πρότειναν να υπάρξει διαχωρισμός των ντοκιμαντέρ, ή των κινουμένων σχεδίων, από τις ταινίες καθαρής μυθοπλασίας ώστε να είναι περισσότερο δυνατή η αντικειμενική αξιολόγησή τους. Το βραβείο κοινού ήταν μια επίσης πρόταση που υποστηρίχθηκε από πολλούς και μάλιστα πρότειναν και τρόπους αντικειμενικής ψηφοφορίας.

Τα παραπάνω ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ όλοι εξέφρασαν την άποψη ότι πλέον το φεστιβάλ έχει γίνει τόσο γνωστό ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό και τόσο μαζικό στην πόλη που αποτελεί χωρίς υπερβολή ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στη Λάρισα. Ο σύμβουλος διοργάνωσης κ, Γούσιος επεσήμανε τη δυνατότητα να γίνει το Φεστιβάλ και πόλος τουριστικής έλξης με προϋπόθεση την καλύτερη προβολή του. Επίσης πολύ θετικά ήταν τα σχόλια για τους εθελοντές που έχουν πλέον μαζικά πλαισιώσει το Φεστιβάλ, αλλά και τη συμβολή όλο και περισσότερων Λαρισαίων επαγγελματιών με τη μορφή χορηγιών στην όλη διοργάνωση.

Η συνάντηση ήταν προπαρασκευαστική της μεγάλης διημερίδας που όπως είπαν οι διοργανωτές ετοιμάζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου μα αρχές Οκτωβρίου 2015.

Τέλος οι παριστάμενοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο το οποίο κυκλοφορεί ήδη και ηλεκτρονικά, με δυνατότητα καταγραφής των προτάσεων όσο γίνεται περισσότερων φίλων του Φεστιβάλ. Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται στο www.artfools.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass