ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Ανθολογία γαλλικής ποίησης

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2018 15:00

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας «Γαλλοφωνίας 2018», μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιεί, πραγματοποίησε χθες Μαραθώνιο Ανάγνωσης με τίτλο « Ραντεβού με τον Μάη ’68».

Το πρωί αλλά και το απόγευμα μαθητές γαλλόφωνοι και μη, αλλά και περαστικοί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο διαβάζοντας ποιήματα στα γαλλικά αλλά και μεταφρασμένα στα ελληνικά εμπνευσμένα από την επέτειο των 50 χρόνων από τον Μάη του 68. Ο Μάης του ’68 υπήρξε η μοναδική επανάσταση που ξεκίνησε από εξεγερμένους καλλιτέχνες και όχι από απομονωμένους διανοούμενους. Ήταν το κίνημα που μίλησε για την Τέχνη της καθημερινής ζωής. Hταν η προσπάθεια να υπηρετηθεί η Ποίηση από την Επανάσταση όταν, έως τότε, σύμφωνα με τον Μπρετόν, η Ποίηση ήταν αυτή που ακολουθούσε. Hταν η υπονόμευση του συστήματος των καταρρακωμένων αξιών και η επινόηση νέων, πλείστων νοήματος, ιδεών.
Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας δεν θα μείνει μονάχα στον χθεσινό Μαραθώνιο Ανάγνωσης ποιημάτων, αλλά σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, θα πραγματοποιήσει έκθεση - αφιέρωμα στον Μάη του ’68 τον Απρίλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass