ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ, 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Αφιέρωμα στον πολιτισμό του Πόντου στην Καλλιθέα

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2015 13:44

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις «Γιορτές Λόγου και Τέχνης 2015», που διοργανώνονται από το «Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης» της Ελασσόνας και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Μετά την επιτυχημένη ημερίδα με θέμα «Πολιτισμικοί Πόροι της περιοχής Ελασσόνας»(το περασμένο Σάββατο) και την έκθεση εικαστικών και ειδών λαϊκής Τέχνης από καλλιτέχνες – δημιουργούς της Επαρχίας Ελασσόνας, οι «Γιορτές Λόγου και Τέχνης 2015» συνεχίζονται στην Καλλιθέα Ελασσόνας, την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, με ένα αφιέρωμα στον πολιτισμό του Πόντου, με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει:

- Ομιλία με θέμα «Ο λαϊκός Πολιτισμός του Πόντου και οι Ποντιακοί χοροί του χθες και του σήμερα» από τον κ. Κώστα Σαχινίδη, Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

- Αφήγηση δραματοποιημένων κειμένων από τον γνωστό ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη

- Χορούς  και δρώμενα του Πόντου  από τις χορευτικές ομάδες: Ποντιακή Παρέα Ελασσόνας «Το Παρακάθ» / Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηρ. Σταθμού Κατερίνης.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Δημητριάδης και Κώστας Κασιμίδης, ποντιακή λύρα και Γιώργος Κεσκίνης και Γιώργος Φωτιάδης, νταούλι.

Τραγουδά η Δέσποινα Πεπολίδου.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η εκπαιδευτικός κ. Γεωργία Αποστολάρα.  Η επιμέλεια όλων των εκδηλώσεων είναι του Δρα Κώστα Σαχινίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass