ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ OPEN NIGHTS

«3 το πρωί» στο Γενί Τζαμί

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2018 15:00

Με εικαστική έκθεση και παράσταση χορού άνοιξε χθες το βράδυ της πύλες του το 3ο Φεστιβάλ «Open Nights» που θα φιλοξενείται για τις επόμενες ημέρες στο Γενί Τζαμί Λάρισας. Πληθώρα πρωτοποριακών εκδηλώσεων, καλλιτέχνες Ελληνες και ξένοι δίνουν το «παρών» σε ένα χώρο γεμάτο ιστορία και πολιτισμό, στο Γενί Τζαμί. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ με την παράσταση «3 το πρωί» της ομάδας χορού «Quo Vadis». Είσοδος ελεύθερη.


Το έργο αποτελεί μία έρευνα γύρω από τη δυναμική του αριθμού Τρία. Τα κοινωνικά, θρησκευτικά και ψυχολογικά στοιχεία που δημιουργεί και πώς αυτά ενυπάρχουν και παρουσιάζονται μέσα στο κινούμενο σώμα ως αναμνήσεις, νόρμες και στερεότυπα. Επιπλέον, ερευνάται η εικαστική του εφαρμογή, καθώς διαιρεί το χώρο στις διαστάσεις του (μήκος, πλάτος, ύψος) δημιουργώντας την προοπτική, τριγωνικά σχήματα και σχέσεις χώρου μεταξύ των κινούμενων σωμάτων. Διαιρεί επίσης και το χρόνο (παρόν, παρελθόν, μέλλον) δίνοντας εργαλεία όπως ο κανόνας, η συγχρονισμένη και ασυγχρόνιστη κίνηση και αφήνοντας να φανεί η ψευδαίσθηση της ανάμνησης και πρόβλεψης την ίδια στιγμή. Το έργο διαδραματίζεται σε μια υποφωτισμένη σκηνή, γεμάτη πούπουλα. Τρεις γυναίκες, παλεύουν στις 3:00 το πρωί με την κούραση, την αϋπνία, τα οράματα και τους εφιάλτες τους, αφήνοντας τελικά την αίσθηση ενός κοινού βιώματος μέσα από την ιδιαίτερη διαφορετικότητα της καθεμιάς.
Χορογραφία: Ζαφειρία Τσιρακάκη.
Χορεύουν: Δανάη Πάνου, Κατερίνα Αθανασιάδη, Ζαφειρία Τσιρακάκη
Δραματουργική επιμέλεια: Χρήστος Σάντα Μαρία
Σεμινάρια
Παράλληλα η ομάδα θα πραγματοποιήσει δύο σεμινάρια αύριο Σάββατο 10 Μαρτίου στο Μύλο του     Παππά.
-10:00 -11:30 Σεμινάριο Τεχνικής Graham με την Κατερίνα Αθανασιάδη
Η τεχνική της Martha Graham είναι η πρώτη τεχνική σύγχρονου χορού και δημιουργήθηκε από την ίδια στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να περάσει μέσα από το έργο της η ενέργεια του ζωντανού κόσμου. Εφηύρε μια νέα κινησιολογική γλώσσα και τη χρησιμοποίησε για να εκφράσει το πάθος, την οργή, την έκσταση, αισθήματα συνυφασμένα με την ανθρώπινη κατάσταση. Την ανέπτυξε μέσα από ατέλειωτους πειραματισμούς σε βασικές ανθρώπινες κινήσεις και τη θεμελίωσε στη διαρκή εναλλαγή της σύσφιξης (contraction) και χαλάρωση (release) σε απόλυτο συνδυασμό με την εκπνοή και την εισπνοή.
-11:30- 13:00 Σεμινάριο σύγχρονου χορού (Release) με την Δανάη Πάνου.
Στην τεχνική Release περιλαμβάνεται η κίνηση σε όλα τα επίπεδα,η επαφή με το πάτωμα και η έντονη χρήση της σπονδυλικής στήλης. Γυμνάζει όλο το σώμα και αφυπνίζει την αίσθηση του προσανατολισμού, της μουσικότητας και του εαυτού.
Κόστος: το ένα 12 ευρώ και τα δύο 20 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 6908-601999 και στο e-mail: offartdance@gmail.com
Το Φεστιβάλ διοργανώνει η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass