ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 10o ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Γ. Οικονομίδης και Β. Μουρίκης στη Λάρισα

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2018 15:00

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή από τις 4.30 το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο», το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας με Διεθνές διαγωνιστικό και ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Αμέσως μετά στις 7:30 ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης με τον πρωταγωνιστή του Βαγγέλη Μουρίκη θα μιλήσουν επί σκηνής για την κινηματογραφική τους δουλειά με συντονίστρια την κ. Μπέττυ Τριανταφυλλίδου. Ο Γιάννης Οικονομίδης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.


Οι ταινίες του ερευνούν το θέμα της βίας, συναισθηματικής και σωματικής, έντονα λεκτικής, την κατάρρευση της μικροαστικής κοινωνίας ,τις παθογένειες της σημερινής οικογένειας, χαρακτηρίζονται δε από τη χρήση έντονης βωμολοχίας και υπερβάλλουσας βίας.
Το «Σπιρτόκουτο» (2002), ( προβλήθηκε χθες Πέμπτη) ,θεωρείται μια ταινία πρωτοποριακή για το ρεαλιστικό της ύφος, που ξεχώρισε από άλλες παραγωγές της εποχής και επαναπροσδιόρισε τον ελληνικό κινηματογράφο. Το 2006 ακολούθησε «Η ψυχή στο στόμα». Προβλήθηκε σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ και ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 47ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ο «Μαχαιροβγάλτης», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο PUSAN International Film Festival 2010 και απέσπασε επτά βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, « Το μικρό ψάρι» το οποίο και θα προβληθεί την Παρασκευή στο «Χατζηγιάννειο», συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Berlin International Film Festival 2014 και απέσπασε τέσσερα βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Και για τις τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες του διακρίθηκε με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου για την καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς. Ο Βαγγέλης Μουρίκης,ο ηθοποιός που επιμένει να παίζει μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες όπως ο «Μαχαιροβγάλτης» και το «Αttenberg», αδιαφορώντας για την τηλεόραση, θα είναι στο φεστιβάλ μαζί με τον Γιάννη Οικονομίδη για τη δική τους εκδοχή σχετικά με τον κινηματογράφο.
Στο Wisedog στις 7.30μ.μ. συνεχίζεται το αφιέρωμα «Ταυτότητα φύλου» το οποίο είχε τη μεγάλη αποδοχή του κοινού και θα προβληθεί η ταινία: Boys Don’t Cry 1999 ‧ Ρομαντική ταινία ‧ 118’ Σκηνοθεσία: Kimperly Peirce.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass