Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΖΟΥΡΓΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στενή η σχέση μυθιστοριογραφίας και ιατρικής

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2018 15:40

Η σχέση της μυθιστοριογραφίας με την ιατρική, ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο γνωστός συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός, χθες το πρωί σε εκδήλωση της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του κτιρίου του Ιατρικού Τμήματος.

Ο πρώην πρύτανης, καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ. Γουργουλιάνος άνοιξε την εκδήλωση και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού και τη σχέση του με την ιατρική κοινότητα. Στη συνέχεια η καθηγήτρια κ. Ζωή Δανιήλ παρουσίασε το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο «Λίγες και μία νύχτες». Το Λίγες και μία νύχτες, με άξονα την ερωτική ιστορία που φωλιάζει στην καρδιά της αφήγησης, εξιστορεί μια περιπέτεια για το κυνήγι του πλούτου και την αναζήτηση της ευτυχίας. Το βιβλίο αναπλάθει μια μαγευτική συνοικία έξω από τα τείχη της Θεσσαλονίκης, αυτή των Εξοχών, που έσβησε για πάντα. Είναι ακόμη μια γραφή για τα σπίτια, φτωχικά και πλούσια, για το μέσα και το έξω τους, για τους τοίχους και τα έπιπλα όπου υφαίνονται οι ανάσες ζώντων και τεθνεώτων. Το Λίγες και μία νύχτες εμπεριέχει ακόμη κατά κάποιον τρόπο τον σχολιασμό του, διερωτάται πίσω από την κουίντα για τα άγονα χωράφια της γραφής, τα εργαστήριά της, τις αστοχίες και τα πάθη της, είναι με άλλα λόγια το κοίταγμα του ίδιου του μυθιστορήματος στον καθρέφτη. Πέρα όμως και πάνω απ’ όλα είναι ένα βιβλίο για την ανήκεστο βλάβη της ύπαρξης, αυτήν που προκάλεσε ο πιο δημεγέρτης αιώνας, ο εικοστός. Μετά την παρουσίαση ο προσκεκλημένος συγγραφέας που θα βρίσκεται και πάλι στην πόλη της Λάρισας αρχές Μαρτίου, για να παρουσιάσει το βιβλίο του στο αναγνωστικό κοινό της πόλης ανάπτυξε το θέμα «Από τον λόγιο Ματίας στον γιατρό Αλμοσίνο: όταν η ιατρική ενδημεί στο μυθιστόρημα». Βασισμένος στο βιβλίο του «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο» παρουσίασε στο κοινό τα στοιχεία που συνδέουν τον ιατρικό κόσμο με τη λογοτεχνία. Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πνευμονολογικής Κλινικής και σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τους φοιτητές της Ιατρικής κ. Θοδωρή

Ρεπανά και κ. Ευαγγελία Παπαδοπούλου και τη νοσηλεύτρια και μεταπτυχιακή φοιτήτρια κ. Ελευθερία Μουστέλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass