ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

«Μικελάντζελο: Αγωνία και Έκστασις»

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2018 15:42

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στις 8 το βράδυ θα προβληθεί το αριστουργηματικό φιλμ «Μικελάντζελο: Αγωνία και Έκστασις» με ελεύθερη είσοδο.

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Το σινεμά των Εικαστικών (επιλογή ταινιών – επιμέλεια: Νίκος Αρτινός), το οποίο υλοποιείται με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού από πέρυσι, και το οποίο περιλαμβάνει επιλεγμένες ταινίες που έλκουν τη θεματολογία τους από τις εικαστικές τέχνες. Οι ταινίες αφορούν την αγωνιώδη αναζήτηση της έμπνευσης για την «Τέλεια Τέχνη», κάτι που αποτυπώνεται, είτε μέσα από βιογραφίες γνωστών καλλιτεχνών, είτε μέσα από πρωτότυπες ιστορίες ανάλογης θεματολογίας.

Η ταινία «Μικελάντζελο: Αγωνία και Έκστασις» (αγγλ. τίτλος: The Agony and the Ecstasy) είναι επική παραγωγή του 1965 σε σκηνοθεσία Κάρολ Ριντ με θέμα τη δημιουργία των τοιχογραφιών της Καπέλα Σιξτίνα από τον Μικελάντζελο. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Τσάρλτον Ίστον στο ρόλο του Μικελάντζελο και ο Ρεξ Χάρισον στο ρόλο του Πάπα Ιουλίου του Β΄. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έρβιν Στόουν, διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη από το Φίλιπ Νταν και αναφέρεται στη διαμάχη μεταξύ του Μικελάντζελο και του Πάπα Ιουλίου του Β’, για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να φιλοτεχνηθεί η Καπέλα Σιξτίνα.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-671176.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass