ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Ρωσικός και ελληνικός ρομαντισμός

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2018 15:38

Μια ακόμη ξεχωριστή συναυλία θα απολαύσουν οι Λαρισαίοι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικότροπο σήμερα Σάββατο στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Προσκεκλημένη αυτή τη φορά, μια νέα συμφωνική ορχήστρα που ξεκίνησε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2016, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Η ορχήστρα έθεσε ως καταστατικό στόχο της να ασχοληθεί συστηματικά με τον καλλιτεχνικό και πνευματικό θησαυρό που αποτελεί την νεοελληνική έντεχνη μουσική δημιουργία. Ιδρύθηκε με στόχο να εκτελεί, να ηχογραφεί και εν γένει να προβάλλει την πιο αδικημένη ίσως από τις τέχνες, την έντεχνη μουσική που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε κατά τον 19ο, τον 20ό και 21ο αιώνα, εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων από Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής συνθέτες. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο κλάδο του νεοελληνικού πολιτισμού που μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί όσο του αξίζει. Σημαντικό μέρος των έργων που εκτελούνται από την ορχήστρα έχει ανακαλυφθεί και αποκατασταθεί από τη μουσικολογική έρευνα που υλοποιείται με διάφορες μορφές και σε διάφορα επίπεδα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Πρόεδρος της ορχήστρας είναι ο καθηγητής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης της Νεοελληνικής Μουσικής, κ. Νίκος Μαλιάρας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας ανέλαβε ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος, και πολύ γνωστός για την έρευνά του στο πεδίο της Νεοελληνικής Μουσικής, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κ. Βύρων Φιδετζής. Στη σημερινή συναυλία θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα ελληνικού και ρωσικού ρομαντισμού: το εξαιρετικό κοντσέρτο για άρπα και ορχήστρα του Γκλιέρ, την 3η Σουίτα για ορχήστρα του Τσαϊκόφσκι και την εισαγωγή από την όπερα «Κυρά Φροσύνη» του Παύλου Καρρέρ. Σολίστ η εξαίρετη Ρωσίδα βιρτουόζος Λίλια Εσίποβα στην άρπα. Μια ξεχωριστή σολιστική παρουσίαση που δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα όργανο με πλήθος ηχοχρωμάτων. Εισιτήρια: Κανονικό: 15€ - Μειωμένο: 10€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό). Προπώληση Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (πλ. Λαού, τηλ. 2410 536886).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παράλληλα, σήμερα Σάββατο 27 και αύριο Κυριακή, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα «Ήβη Βοζαλή», ο Νίκος Θεοδωρίδης θα παρουσιάσει το εργαστήριο «Μουσικά τραγούδια και παιχνίδια της γης». Η ποικιλία των τραγουδιών -παιχνιδιών, αποτελεί ένα ελκυστικό παιχνίδι για τα παιδιά. Το θέμα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών – εμψυχωτών για τη διδασκαλία της μουσικής. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της μουσικής, της γυμναστικής, ή του εμψυχωτή σε όποιο χώρο εργάζεται. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass