Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «Ο ΖΕΡΑΡ & Ο ΠΑΤΕΡΑΣ»

Α’ βραβείο Μυθιστορήματος σε Λαρισαίο συγγραφέα

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2018 15:30

Την περασμένη Κυριακή, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών -υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων - η απονομή των βραβείων της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών του 36ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για το 2017.

Το Α’ βραβείο Μυθιστορήματος απέσπασε ο Λαρισαίος Δημήτρης Απέργης για το μυθιστόρημα «Ο Ζεράρ & ο πατέρας». Ο Δημήτρης Απέργης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1978. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Σόλεντ του Σάουθαμπτον στην Αγγλία. Ζει στην Λάρισα. Έχει ολοκληρώσει δύο βιβλία (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα) τα οποία έχουν βραβευτεί από διαφορετικούς φορείς. Τα βιβλία του είναι η νουβέλα «Jazz Room» και το μυθιστόρημα «Στην Κομητεία του Ουίσκι». Τα βιβλία πωλούνται μέσω ίντερνετ σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Η ιστοσελίδα του συγγραφέα με όλες τις σχετικές πληροφορίες είναι: www.dimitrisapergis.com

Ο Δημήτρης Απέργης έχει τιμηθεί αρκετές φορές με βραβεία για το λογοτεχνικό του έργο. Το 2017 απέσπασε το Α’ βραβείο Μυθιστορήματος για το μυθιστόρημα «Στην Κομητεία του Ουίσκι» στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ. Το 2015 τιμήθηκε με το Β’ βραβείο Νουβέλας για την νουβέλα «Jazz Room» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το 2013 τιμήθηκε με Έπαινο Διηγήματος για το διήγημα «Λαβύρινθος» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το 2012 απέσπασε το Α’ βραβείο Διηγήματος για το διήγημα «Όξινη βροχή» από την εφημερίδα ΜΟΝΙΤΟΡ.

Το μυθιστόρημα «Ο Ζεράρ & ο πατέρας» θα είναι το τρίτο βιβλίο που θα εκδώσει. Υπόθεση του έργου: Η σχέση του Ζεράρ με τον πατέρα του είναι αλλόκοτη. Ο πατέρας του είναι ηλικιωμένος, γκρινιάρης, αλκοολικός, φαλλοκράτης, ομοφοβικός, αυταρχικός, σεξιστής, βωμολόχος. Υπάρχει όμως ένα άλλο πρόβλημα, κατά πολύ σοβαρότερο. Ο πατέρας του Ζεράρ είναι στην πραγματικότητα νεκρός. Το οποίο σημαίνει ότι ο Ζεράρ είτε έχει παραισθήσεις ή βιώνει μία υπερβατική μεταφυσική εμπειρία. Οποιαδήποτε κι αν είναι η εξήγηση, ο Ζεράρ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την λύση στο μυστήριό του με την βοήθεια της οικογένειάς του και της ψυχιάτρου Δρ. Ιζαμπέλ Πινό.

Μία συναρπαστική και ρομαντική ιλαροτραγωδία για την ζωή, τον θάνατο, την αγάπη, την απώλεια, την απόγνωση και τον... φόνο.

Η έκδοση του βιβλίου θα αναγγελθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του συγγραφέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass