Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό

* ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2018 15:30

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζει τα ταξίδια του στην περιφέρεια, με επόμενο σταθμό του την Καρδίτσα στις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου. Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά και εκπαιδευτικοί και από άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, εφόσον το επιθυμούν.

Για τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο προκειμένου να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο. Σε αυτή την κατεύθυνση, το εργαστήρι «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, οι οποίες προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και τις ικανότητες των παιδιών. Μέσα από μια σειρά νέων μουσικών συνθέσεων, δουλεύουμε τις έννοιες της σωματογνωσίας, του χώρου, αλλά και καθημερινές δραστηριότητες και ρουτίνες της ζωής τους.

Τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνωρίζουν από κοντά τα διάφορα μουσικά όργανα. Με αυτόν τον τρόπο η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών.

Για πρώτη φορά από την τρέχουσα περίοδο, το εργαστήρι ανοίγει τις πόρτες του σε μικτές ομάδες παιδιών με και χωρίς Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Κύριος στόχος είναι η ενσωμάτωση των παιδιών που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού στην ομάδα, η κοινωνικοποίησή τους και συνεπακόλουθα η μείωση του αποκλεισμού τους από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Με την ίδια κατεύθυνση, το πρόγραμμα θα επισκεφθεί πόλεις της Περιφέρειας δημιουργώντας μικτές ομάδες δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία κατά περίπτωση να συμμετέχουν στο εργαστήρι και συγγενείς πρώτου βαθμού των παιδιών, όπως είναι τα αδέλφια τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας (Σαρανταπόρου 89) και θα πραγματοποιηθεί στις παραπάνω ημερομηνίες, για δύο ηλικιακά γκρουπ παιδιών που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού:

α) για παιδιά 6-8 ετών και τους γονείς τους

β) για παιδιά 9-12 ετών και τους γονείς τους

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Εργαστήρι:

1. Κάθε παιδί θα συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.

2. Η πρώτη συνάντηση κάθε κύκλου απευθύνεται μόνο στους γονείς, που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήρι.

3. Υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις του κύκλου. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στον ίδιο χώρο (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας), θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι για Εκπαιδευτικούς. Το εργαστήρι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης και αποτελείται από μια σειρά μουσικών δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις θέσεων για τα εργαστήρια - Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ώρες διεξαγωγής: 24410-41534 (ώρες 8:00-13:15) και στα τηλέφωνα 6974-866965 και 6974-408027 (ώρες 9:00-15:00 και 17:00-21:00). Υπεύθυνη: Κουτσώνη Βασιλική. Η συμμετοχή τόσο στα εκπαιδευτικά προγράμματα, όσο και στα βιωματικά εργαστήρια είναι δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass