ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ Θ. ΜΑΡΑΓΚΟ

Στην τελική ευθεία το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 16:33

Στην τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκεται το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας και οι διοργανωτές υπόσχονται ένα δεκαήμερο γεμάτο κινηματογράφο και πολλές παράλληλες δράσεις. Στο κομμάτι του Διεθνούς θα προβληθούν 28 ταινίες μυθοπλασίας και 23 animation από όλο τον κόσμο, στο ελληνικό θα προβληθούν 27 ταινίες ελλήνων σκηνοθετών, επιλογή από ένα σύνολο 500 συμμετοχών, ενώ στο μαθητικό, τα σχολεία που συμμετέχουν έφθασαν τα 30 με ποιότητα καλύτερη από κάθε χρονιά.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει 3 Φεβρουαρίου με έκθεση φωτογραφίας του γνωστού πλέον φωτογράφου του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Γιώργου Αρβανίτη, σε συνεργασία με την Olympus Cultural Routes ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ η έκθεση του οποίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, θα διαρκέσει μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου. Η έναρξη σε κινηματογραφικό επίπεδο θα περιλαμβάνει την προβολή της καινούργιας ταινίας του Θόδωρου Μαραγκού «εν δυνάμει», την οποία παραχώρησε τιμητικά ο σκηνοθέτης για την Α’ προβολή στο Φεστιβάλ. Θα προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
Στα αφιερώματα σημαντική παρουσία έχουν, το αφιέρωμα στη μουσική του κινηματογράφου με επίσημο καλεσμένο τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό, το οποίο περιλαμβάνει και αφιέρωμα στον Κισλόφσκυ με ιδιαίτερη προβολή στη μουσική του Πράϊσνερ για τον οποίο θα μιλήσει ο καλεσμένος Θωμάς Λιναράς. Συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού θα παρουσιάσει το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.
Εκτός όμως από τους σκηνοθέτες, το φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους ηθοποιοί και άνθρωποι της τέχνης όπως ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο συγγραφέας Θανάσης Αγάθος, ο μελετητής της μουσικής του Πράισνερ Θωμάς Λιναράς, ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης, η Μορφωτική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας,η Μορφωτική ακόλουθος της Ισπανικής Πρεσβείας και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.
 Από την πλευρά του Διεθνούς, το φεστιβάλ έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σύγχρονο Ισπανικό Κινηματογράφο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και τη στήριξη του Κέντρου Ισπανικών Σπουδών «MARIA BARBERO», καθώς και ειδικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Π. Αλμοδοβάρ. Ανανέωση σημαντική και ποιοτική υπάρχει και στην κριτική επιτροπή η οποία με πρόεδρο τον κ. Μισέλ Δημόπουλο κριτικό κινηματογράφου απαρτίζεται από πανεπιστημιακούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς εγνωσμένου κύρους, που εμπνέουν εμπιστοσύνη στους διαγωνιζόμενους.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις και τις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass