ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Πάμε θέατρο στη Λάρισα;

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2017 15:22
ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η περίοδος των γιορτών είναι μια καλή ευκαιρία για εξορμήσεις ψυχαγωγίας. Τι καλύτερο λοιπόν από μια θεατρική παράσταση. Οι επιλογές για τους Λαρισαίους πολλές.

Το Θεσσαλικό Θέατρο, το Θέατρο Τεχνών, το Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου αλλά και άλλες σκηνές σε διάφορα σημεία της πόλης φιλοξενούν αξιόλογες παραστάσεις. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα αυτών των ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Θεσσαλικό Θέατρο συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Λάκη Λαζόπουλου «Το Κτήμα» σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Άγγελου Μέντη και τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Χρηστος Κορδελάς, Αστέρης Κρικώνης, Αγγελική Λεμονή, Νίκος Μαγδαληνός, Δημήτρης Όντος, Αλίκη Τσάκου.

Αξίζει επίσης, να σημειωθεί πως, όπως κάθε χρόνο, έτσι και για φέτος τα Χριστούγεννα, θα δοθούν στο πλαίσιο των «Εορταστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων» απογευματινές παραστάσεις με γενική λαϊκή. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού συνολικά θα γίνουν τέσσερις απογευματινές και συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή στις 7.30μ.μ., την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα με γενική είσοδο 5 ευρώ. Το υπόλοιπο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Σάββατο 30 Δεκεμβρίου - ώρα: 9 μ.μ, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου και Δευτέρα 1 Ιανουαρίου το θέατρο αργεί, Τρίτη 2, Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ. Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 7.30μ.μ. με είσοδο 5 ευρώ, Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 9μ.μ. και Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. Οι κρατήσεις θέσεων και η προπώληση εισιτηρίων, γίνονται καθημερινά, ώρες: 10 π.μ - 1 μ.μ, στα Γραφεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου- Κεντρικό κτίριο: «Μύλος Παππά» 2ος όροφ.- Τηλ: 2410-533417. Οι τιμές των εισιτηρίων για την παράσταση είναι: Προπώληση: 8 ευρώ, Κανονικό(Ταμείο): 10 ευρώ & Φοιτητικό- Ανέργων- άνω των 65 ετών: 5 ευρώ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ

Αυτές τις μέρες παρουσιάζεται η ξεκαρδιστική κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου «Βγάλε τον υπουργό απ΄ την…πρίζα!». Το πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής: Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στις 9 το βράδυ, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου και Δευτέρα 1 Ιανουαρίου αργία, Τρίτη 2 Ιανουαρίου και Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ., Πέμπτη 4 Ιανουαρίου λαϊκή απογευματινή στις 7.30 με 5 ευρώ, Παρασκευή: 5 και Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ., Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ.

ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΡΟΥ

Ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά «παραμύθια», μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης, «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ, παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Λαϊκού Θεάτρου Γιώργου Βούρου.

Ψηλά πάνω από την πόλη, σε μια πελώρια κολώνα, ορθωνόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Ήταν διακοσμημένος ολόκληρος με λεπτά φύλλα ατόφιου χρυσού, τα μάτια του ήταν δύο αστραφτερά ζαφείρια κι ένα μεγάλο πορφυρό ρουμπίνι έλαμπε στη λαβή του ξίφους του…

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας έχει ζήσει πίσω από τον φράχτη ενός παλατιού, δίχως έγνοιες και σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός. Όταν θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: την φτώχεια, την ασχήμια, διαφθορά και την υποκρισία. Και ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας δακρύζει κάθε βράδυ για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω του. Ώσπου, ένα μικρό χελιδόνι, κουρνιάζει στα πόδια του. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο σε μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης. Παίζουν: Γιώργος Βούρος, Αναστασία Μιχαλούδη, Τίμος McCoy Αρχοντίδης, Θάνος Μαγιάκος. Φωνή του αγάλματος-πρίγκηπα: Γιώργος Βούρος. Κείμενα-Διασκευή: Βασιλική Κάππα. Σκηνοθεσία-Φωτογραφίες: Γιώργος Βούρος, Μουσική: Ορέστης Τάνης, Χορογραφία: Χρήστος Παπαθανασίου, Σκηνογραφία: Λαϊκό Θέατρο Γ.Β.

Κοστούμια-Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μιχαλούδη

Παραστάσεις δίνονται στο Χορίαμβο σήμερα και αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα και από 2 έως και 6 Ιανουαρίου στις 6μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 - 418 725 & 6984 90 50 14

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Η νεοσυσταθείσα θεατρική σκηνή της ομάδας συναντήσεων νέων του Αγίου Αχιλλίου, παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο την παράσταση «Ηγιασμένον κομβολόγιον – Ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη», στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, στις 9.15 το βράδυ.

Πρόκειται για μία παράσταση που αποτελείται από τέσσερα διηγήματα του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου, την «Σταχομαζώχτρα», το «Μοιρολόι της φώκιας», το «Χριστόψωμο» και τον «Έρωτα στα χιόνια», την οποία ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Δήμητρα Δρομπίλα, Κωνσταντίνος Λαναράς, Ελίνα Μιχμίζου, Χάρης Μπασδέκης, Αναστασία Μπουχώρη, Στάθης Τάκης, Γιάννης Τσιάτσιος, Ειρήνη-Ζωή Φακίτσα καθώς και οι νεαροί Ερη και Θοδωρής.

Η σκηνοθετική απόπειρα είναι του Γ. Τσιάτσιου, με την πολύτιμη και καθοριστική συνδρομή των Ειρήνη Ζγούρη και Μάνου Καβίδα, η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Αλεξόπουλου, η σκηνική επιμέλεια της Όλγας Μούκα, ενώ στον ήχο και στα φώτα είναι ο Βασίλης Λακερδάς και την φωτογράφιση επιμελήθηκε ο Φώτης Νάτσιουλης.

Η οικονομική επιμέλεια είναι της Δήμητρας Δρομπίλα, η επιμέλεια κοστουμιών της Αναστασίας Μπουχώρη, το φροντιστήριο της Ελίνας Μιχμίζου, η αφίσα του Ευρυπίδη Βλαχάκη , το πρόγραμμα της Ειρήνης-Ζωής Φακίτσα και οι κομμώσεις και επιμέλεια μακιγιάζ των Πελαγίας Δολμέ και Μαγδαληνής Βλαχιώτη.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα είχε καν ξεκινήσει αν δεν υπήρχε, η ζέση και το ενδιαφέρον του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου, αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, τον οποίο όλοι οι συντελεστές της παράστασης ευχαριστούν θερμά.

Σημειώνεται ότι με το νέο έτος θα δοθούν τρεις ακόμη παραστάσεις στις 2,3 και 4 Ιανουαρίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass