ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Στην Ιαπωνία το έργο του Μιχάλη Αργυρίδη

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2017 21:30

Το έργο του Μιχάλη Ι. Αργυρίδη του Λαρισαίου μελετητή σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας, έτυχε τιμητικής αναγνώρισης στην Ιαπωνία, γεγονός που τιμά όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τη Λάρισα.

Η μελέτη του «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ εκείνο το σημαδιακό καλοκαίρι-Η τραγωδία της Χιροσίμα(1945) στη σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά για παιδιά»-μεταφρασμένη στα αγγλικά από τους Ξανθή Αργυρίδη-Νικολάου, Δημήτρη Μανθόπουλο, Κώστα Παπάκο, απέσπασε εύφημη μνεία από το Διεθνές Ινστιτούτο Παιδικής Λογοτεχνίας της Οσάκα(IICLO). «Η μελέτη σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική. Διαβάζοντάς την έμαθα πολλά» αναφέρει μεταξύ άλλων η διευθύντρια-εξειδικευμένη ερευνήτρια του Ινστιτούτου Yasuko Doi. Αναφορά στον Μιχάλη Αργυρίδη κάνει και το επίσημο έντυπο του ινστιτούτου, το «ICLOREPORT», σε δημοσίευμά του για τους ερευνητές-μελετητές της παιδικής λογοτεχνίας από την Ευρώπη(Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Λιθουανία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία), την Ασία (Κίνα, Ν. Κορέα, Ταϊβάν), τον Καναδά, που απέστειλαν εντός του 2017 το έργο τους στο IICLO. Ο Μιχάλης Αργυρίδης όντας ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας τίμησε με το παραπάνω τη χώρα μας στην Άπω Ανατολή. Τελειώνοντας να σημειώσουμε ότι η Ιαπωνική Επιτροπή Βιβλίων για Νέους χάρισε τιμής ένεκεν στον Μιχ. Αργυρίδη το περιοδικό της «Japanese Childrens Books».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass