Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΚΤΗΜΑ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κ. ΤΣΙΑΝΟΥ

Υποδοχή της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας και πρεμιέρα

*Π. Σάπκας: Η Λάρισα έχει μεγάλες προσδοκίες από την Κ. Σπανού *Κ. Σπανού: Συνέργειες και εξωστρέφεια *Κ. Τσιάνος: Το παραδίδω με την ευχή να διατηρήσει τη φυσιογνωμία του

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2017 22:48

Την πρώτη της εμφάνιση ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου έκανε χθες η κ. Κυριακή Σπανού, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την πρεμιέρα με το έργο του Λάκη Λαζόπουλου «Το κτήμα» αύριο Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, η πρόεδρος του Θεσσαλικού κ. Βιβή Τσεκούρα, ο σκηνοθέτης της παράστασης και επί σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού κ. Κώστας Τσιάνος και οι ηθοποιοί της παράστασης, καλωσόρισαν με θέρμη την κ. Κυριακή Σπανού.

Ο αντιδήμαρχος κ. Πάνος Σάπκας, τόνισε απευθυνόμενος στη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια ότι η πόλη έχει μεγάλες προσδοκίες από εκείνη και της ευχήθηκε να πάει το θέατρο ακόμη παραπέρα, χρησιμοποιώντας παλιά και δοκιμασμένα υλικά, συνδυάζοντάς τα, με νέα, δικά της. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Λίγο πριν την εκπνοή του 2017, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια καινούρια αρχή στο Θεσσαλικό μας θέατρο, πατώντας γερά στο παρελθόν και ατενίζοντας το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Έτσι, μπορούμε με χαρά, να υποδεχθούμε κι επίσημα, τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού θεάτρου Κυριακή Σπανού και ταυτόχρονα να σας ενημερώσουμε για την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Κώστας Τσιάνος, πυλώνας του θεάτρου μας, με ένα έργο του Λάκη Λαζόπουλου που κι αυτός έγραψε τη δική του ιστορία εδώ, κι ό,τι κι αν έκανε μετά στη ζωή του και την καριέρα του δεν ξέχασε ποτέ τη Λάρισα. Για την υπόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή, μπορεί να περάσαμε από σαράντα κύματα, αλλά τα καταφέραμε. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά η αλλαγή και η εξέλιξη είναι πηγή ζωής. Από την κ. Σπανού έχουμε μεγάλες προσδοκίες ότι θα κάνει καινούρια πράγματα. Ότι θα μας πάει παραπέρα, χρησιμοποιώντας παλιά και δοκιμασμένα υλικά, συνδυάζοντάς τα, με νέα, δικά της. Για τον Κώστα Τσιάνο, δεν χρειάζεται να σας πω τίποτε. Είναι η ιστορία μας, ο άνθρωπος που εμπιστευόμαστε, είναι παρών και γενναιόδωρος όπως πάντα. Και τον ευχαριστούμε. Πιστεύω ότι αρχίζει μια νέα εποχή που μόνο καλά μπορεί να φέρει. Σας καλώ να τη ζήσουμε μαζί και να σταθούμε αρωγοί με δύναμη, αποφασιστικότητα κι ελπίδα».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ

Εγκάρδιες και οι ευχές της προέδρου του ΘΘ κ. Βιβής Τσεκούρα στη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια . Η κ. Τσεκούρα αναφέρθηκε τόσο στη πορεία του Λάκη Λαζόπουλου από τα πρώτα του βήματα στη Λάρισα μέχρι και σήμερα. Για το έργο σημείωσε ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση που ο Λάκης Λαζόπουλος έγραψε ως γνήσιο τέκνο του θεσσαλικού κάμπου, μεταφέροντας προσωπικά του βιώματα και ακούσματα.

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Η κ. Κυριακή Σπανού δεν έκρυψε τη χαρά της για την επιλογή της διοίκησης του Θεσσαλικού να της εμπιστευτεί ένα θέατρο με μεγάλη πορεία και ιστορία. Αναφέρθηκε, στη διαφάνεια με την οποία έγινε η επιλογή γεγονός καθοριστικό για την ίδια, αφού όπως είπε, ήδη έχουν μπει οι βάσεις για μια σχέση εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας.

«Έρχομαι στη Λάρισα με τρακ και μεγάλη αισιοδοξία. Η θέση αυτή με τιμά και ως γυναίκα, καθώς ελάχιστες είναι οι γυναίκες που έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση ενός θεάτρου. Για αυτό το λόγο την αφιερώνω σε όλες τις γυναίκες που παρά τη δύσκολη και φορτωμένη καθημερινότητά τους, γεμίζουν τις θεατρικές σκηνές. Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται «Τι γυρεύει μια Ικαριώτισσα στη Λάρισα;». Όσοι υπηρετούμε το θέατρο γνωρίζουμε ότι πατρίδα μας είναι εκεί που είναι το θέατρο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η Λάρισα μπορεί να βρεθεί στην αιχμή των εξελίξεων στο χώρο της τέχνης, χρησιμοποιώντας τόσο το ντόπιο δυναμικό της όσο και νέο. Παράλληλα, η κ. Σπανού ανέφερε ότι το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου μπορεί να δημιουργήσει και ένα δίκτυο αρχαίου δράματος στη Λάρισα. «Συνέργειες και εξωστρέφεια» είπε και καταλήγοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Λάκη Λαζόπουλου «Το κτήμα».

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ

Θερμό το καλωσόρισμα και του ιδρυτή, τέως καλλιτεχνικού διευθυντή και σκηνοθέτη κ. Κώστα Τσιάνου στη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια. Της ευχήθηκε τα καλύτερα, τη διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της και είπε χαρακτηριστικά «Το Θεσσαλικό Θέατρο πρέπει να πάει καλά. Το υπηρέτησα, το γέννησα και το παραδίδω με την ευχή να διατηρήσει τη φυσιογνωμία του λαϊκού θεάτρου. Το Θ.Θ. πρέπει να αγκαλιάζει το ευρύ κοινό».

Ως σκηνοθέτης της παράστασης «Το κτήμα» μίλησε τόσο για το έργο όσο και για τον μαθητή του όπως τον χαρακτήρισε Λάκη Λαζόπουλο. Ο κ. Τσιάνος μίλησε για ένα σπουδαίο άνθρωπο που ξεκίνησε δειλά δειλά να βλέπει τις παραστάσεις του Θεσσαλικού και έφτασε να γίνει αυτός που είναι σήμερα, αποδεικνύοντας ότι ένα ταλέντο δεν χάνεται. Μάλιστα, ο κ. Τσιάνος σημείωσε ότι ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που ποτέ δεν ξέχασε την πόλη, το Θεσσαλικό και μάλιστα στο παρελθόν έχει στηρίξει οικονομικά το θέατρο και έχει σταθεί σε εργαζόμενους που αντιμετώπισαν ατυχίες στη ζωή τους.

«Ο Λάκης ήταν κοντά μας από την πρώτη χρονιά που άρχισε την ένδοξη πορεία το «Θεσσαλικό Θέατρο». Στην αρχή σαν θεατής, μετά σαν κειμενογράφος επιθεωρήσεων, σαν ηθοποιός και αργότερα αρωγός του σε κάποιες δύσκολες στιγμές. Φέτος θέλησε το έργο του ‘’Το Κτήμα’’ να παρουσιαστεί από το Θέατρό μας και να το σκηνοθετήσω εγώ. Όταν μου το πρότεινε δέχτηκα με μεγάλη συγκίνηση, όχι μόνο γιατί μου το εμπιστεύτηκε αλλά γιατί θα ζωντάνευε στη σκηνή του Θεάτρου που είναι σαν το σπίτι μου, αφού το υπηρέτησα για πάνω από 30 χρόνια.‘’ Το Κτήμα’’ είναι μια σατιρική κωμωδία, λίγο μαύρη, λίγο άγρια, αλλά πολύ Λαζοπουλική. Ένα έργο πανέξυπνο, πανούργο, γελαστικό, βιτριολικό, αγαπησιάρικο. Εργαστήκαμε όλοι μας πολύ για να ’ κατακτήσουμε «το κτήμα» και τώρα σας το χαρίζουμε με την ευχή να μην σας συμβούν όλα αυτά που διαδραματίζονται στο έργο του λατρεμένου μας Λάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Τις ευχές τους στη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια έδωσαν και οι ηθοποιοί της παράστασης που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου Αγγελική Λεμονή, Νίκος Μαγδαληνός, Χρήστος Κορδελάς, Δημήτρης Όντος και Αλίκη Τσάκου. Οι ηθοποιοί ευχήθηκαν ο κόσμος να αγκαλιάσει «Το κτήμα» και αναφέρθηκαν και στο καλό κλίμα μεταξύ των ηθοποιών και την εξαρετική συνεργασία με τον Κώστα Τσιάνο. Την πρεμιέρα της παράστασης θα παρακολουθήσει και ο Λάκης Λαζόπουλος.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Τη γενική πρόβα σήμερα Παρασκευή μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα, αποκλειστικά μαθητές και Φοιτητές, με σειρά προτεραιότητας. Οι θέσεις τους θα είναι αριθμημένες από το Ταμείο του Θεάτρου.

Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Άγγελου Μέντη και τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Χρηστος Κορδελάς, Αστέρης Κρικώνης, Αγγελική Λεμονή, Νίκος Μαγδαληνός, Δημήτρης Όντος, Αλίκη Τσάκου. Οι φωτισμοί είναι του Μάκη Παπατριανταφύλου. Το Σκηνικό κατασκεύασε ο Χρήστος Καράκης, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Βασίλης Γιαβρής και η γενική φροντίδα της παράστασης και ο ήχος είναι του Νίκου Γεωργάκη.

Αξίζει επίσης, να σημειωθεί πως, όπως κάθε χρονιά, έτσι και για φέτος τα Χριστούγεννα, θα δοθούν στο πλαίσιο των «Εορταστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων» δύο απογευματινές παραστάσεις - ώρα: 7.30 μ.μ, την Παρασκευή: 29/12/17 και την Παρασκευή: 5/1/2018, με Γενική είσοδο μόνο: 5 ευρώ. Οι τιμές των εισιτηρίων για την παράσταση είναι: Προπώληση: 8 ευρώ, Κανονικό (Ταμείο): 10 ευρώ και Φοιτ.- Ανέργ.- Άνω των 65 ετών: 5 ευρώ. Το πρόγραμμα παραστάσεων των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διαμορφώνεται ως εξής: Σάββατο: 23/12/2017 - (πρεμιέρα) - ώρα: 9μ.μ, Κυριακή: 24/12/2017 - Αργία, Δευτέρα: 25/12/2017 (Ανήμερα Χριστουγέννων) ώρα: 9 μ.μ, Τρίτη: 26/12/2017 - ώρα: 9 μ.μ, Τετάρτη: 27/12/2017 - ώρα: 9 μ.μ, Πέμπτη: 28/12/2017 -ώρα: 9μ.μ, Παρασκευή: 29/12/2017 (Λαϊκή με 5 ευρώ) - ώρα: 7.30 μ.μ, Σάββατο: 30/12/2017 - ώρα: 9 μ.μ, Κυριακή: 31/12/2017 - Αργία, Δευτέρα: 1/1/2018 - Αργία, Τρίτη: 2/1/2018 - ώρα: 9 μ.μ, Τετάρτη: 3/1/2018 -ώρα: 9 μ.μ, Πέμπτη: 4/1/2018 - ώρα 9 μ.μ, Παρασκευή: 5/1/2018 - (Λαϊκή με 5 ευρώ) - ώρα: 7.30 μ.μ, Σάββατο: 6/1/2018 - ώρα: 9 μ.μ και Κυριακή: 7/1/2018 - ώρα: 7.30 μ.μ.

Οι κρατήσεις θέσεων και η προπώληση εισιτηρίων, έχουν ήδη αρχίσει και γίνονται καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), ώρες: 10 π.μ -1 μ.μ, στα Γραφεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου- Κεντρικό κτίριο: «Μύλος Παππά» 2ος όροφ.- Τηλ: 2410-533417.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass