ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Μουσική του Μίκη στον Ι.Ν. Αναστάσεως στα Τίρανα

*Ο ζωγράφος Χρήστος Παπανικολάου μιλά για τη μοναδική εμπειρία

Δημοσίευση: 26 Νοε 2017 21:11

Για τη μοναδική εμπειρία της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, από την ορχήστρα «Μίκης Θοδωράκης» και τους ερμηνευτές Σοφία Παπάζογλου και Κώστα Μακεδόνα, μίλησε στην «Ε» ο ζωγράφος Χρήστος Παπανικολάου.


Ο κ. Παπανικολάου είπε ότι ήταν μια συγκινητική βραδιά, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους φυσικά και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, πολιτικοί και διπλωμάτες, που χειροκρότησαν θερμά τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική τους αυτή παράσταση. Τη συναυλία διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Τιράνων της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, διά του συνδέσμου Ορθοδόξων Διανοουμένων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, διάβασε επιστολή που έστειλε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και καταχειροκροτήθηκε. «Σας ευχαριστώ θερμότατα, γιατί χάρη σε Σας, το έργο μου και η Ορχήστρα που φέρει το όνομά μου, εμφανίζονται μπροστά στους Έλληνες που ζουν στα Τίρανα, αλλά και στο αλβανικό κοινό, για το οποίο έχω πάντα φιλικά αισθήματα. Άλλωστε δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά και τη συγκίνηση που ένιωσα όταν μου δόθηκε κάποτε η ευκαιρία να επισκεφτώ την Αλβανία και να παρουσιάσω ο ίδιος τα έργα μου στο κοινό αυτό. Με βαθιά εκτίμηση και αγάπη Μίκης Θεοδωράκης».
Αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει προσωπικά αντικείμενα του Μίκη Θεοδωράκη που φιλοξενήθηκαν σε χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μια μέρα πριν τη μεγάλη συναυλία, το κοινό είχε τη μοναδική ευκαιρία να βρεθεί σε μια βραδιά ποίηση – την πρώτη τέτοιου είδους εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι της Γέννησης στα Τίρανα, το οποίο έχει αγιογραφήσει ο Χρήστος Παπανικολάου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ηθοποιός Κατερίνα Ζαφειροπούλου και ο αλβανικής καταγωγής σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι διάβασαν ποιήματα αγαπημένων δημιουργών του Μίκη Θεοδωράκη, σε ένα ιδιαιτέρως συγκινητικό κλίμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΜΑΚΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass