ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αλέξανδρος Δουμάς

Δημοσίευση: 22 Νοε 2017 15:34

Αντικείμενο της συζήτησης στην τελευταία της Λέσχης Ανάγνωσης των Ενεργών Πολιτών συνάντηση ήταν το έργο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Φρέντυ Γερμανού, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει τα μέλη της Λέσχης –καθ’ ομολογίαν τους– ξάγρυπνα αρκετά βράδια, με την απλότητα και την παραστατική δύναμη της γραφής του.

Το αναγνωστικό ενδιαφέρον των μελών προσέλκυσαν κυρίως τα ιστορικά μυθιστορήματα και οι μυθιστορηματικές βιογραφίες του, όπως η «Τερέζα», η «Έλλη Λαμπέτη» και «Το Αντικείμενο (Νίκος Ζαχαριάδης)», βιβλία τα οποία κατέλαβαν τη μερίδα του λέοντος στη συζήτηση. Τα μέλη της Λέσχης αναφέρθηκαν στην τρυφερότητα και το συγκινησιακό βάθος με το οποίο μεταχειρίζεται τις προσωπικότητες του 20ού αιώνα κατά τη μετάπλασή τους σε μυθιστορηματικούς ήρωες. Κατέληξαν, επίσης, στο συμπέρασμα ότι το ερωτικό πάθος στα βιβλία του Γερμανού είναι η βασική κινητήρια δύναμη όχι μόνο των μυθοπλαστικών ιστοριών του αλλά και της ίδιας της Ιστορίας. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε μια ξεχωριστή στιγμή της συγγραφικής του πορείας, το βιβλίο «Καλά νέα από την Αφροδίτη», μια συλλογή ιστοριών επιστημονικής φαντασίας, τοποθετημένων σε ένα δυστοπικό περιβάλλον στα τέλη του 22ου αιώνα. Στην επόμενη συνάντησή θα ασχοληθούν με έναν από τους πιο πληθωρικούς και πολυδιαβασμένους συγγραφείς της εποχής του, τον Αλέξανδρο Δουμά (1802-1870). Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass