Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Λάρισα τιμά τους Γιώργο και Λένα Γουργιώτη

Δημοσίευση: 03 Νοε 2017 15:08
Ο Γιώργος και η Λένα Γουργιώτη αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή στη διάσωση του παραδοσιακού και λαϊκού πολιτισμού της Λάρισας Ο Γιώργος και η Λένα Γουργιώτη αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή στη διάσωση του παραδοσιακού και λαϊκού πολιτισμού της Λάρισας

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, ξεκινά σήμερα στη Λάρισα το συνέδριο «Γιώργος και Λένα Γουργιώτη: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ένα έργο ζωής».


Το συνέδριο διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας» για να τιμήσουν τους επιστήμονες, συλλέκτες και δωρητές Γιώργο και Λένα Γουργιώτη. Επίσημος ομιλητής θα είναι ο Aγγελος Δεληβορριάς, Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρ. Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, Mέλος της Ακαδημίας Αθηνών που θα αναπτύξει το θέμα «Γύρω από τον ελληνικό πολιτισμό των χρόνων της τουρκοκρατίας: κρατικό ενδιαφέρον και ιδιωτική πρωτοβουλία».
Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο (Γ. Γουργιώτη, πάροδος οδού Φαρσάλων). Στο συνέδριο θα συμμετάσχει πλήθος ομιλητών, καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ιστορικοί ερευνητές, συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, διευθυντές Μουσείων και Κέντρων Έρευνας, υπεύθυνοι Ιδρυμάτων, επικεφαλής Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, που θα παρουσιάσουν και θα αναπτύξουν διαφορετικές πτυχές και θεματικές ενότητες όπως: Ιστορία και Αρχαιολογία Θεσσαλίας (15ος-μέσα 20ού αι.), Λαογραφία Θεσσαλίας, Συλλεκτικότητα – Συλλογές – Σύλλογοι, Μουσειολογία και Πολιτισμική Διαχείριση, Μουσειακή Εκπαίδευση, ενώ θα πραγματοποιηθεί κι ένα βιωματικό εργαστήριο Τυποβαφικής.
Η είσοδος στην έναρξη θα είναι ελεύθερη και η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου δωρεάν. Στη λήξη του θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες. Χορηγός επικοινωνίας εφημερίδα «Ελευθερία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass