ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ TOY ΜΥΛΟΥ

Ο «Ζωτικός Χώρος» του Θανάση Τριαρίδη

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2017 15:07

Τελευταία παράσταση του «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη για τις «Θεατρικές Συναντήσεις – Φθινόπωρο 2017» στο Θέατρο του Μύλου απόψε στις 9, μετά την επιτυχία του στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

O «ζωτικός χώρος» του τίτλου στα γερμανικά, ως όρος παραπέμπει στη ναζιστική ιδεολογία επεκτατισμού για κατοχή ξένων εδαφών. Στο έργο, ο τίτλος ορίζει τον χώρο όπου διεξάγεται ένα αινιγματικό πείραμα μέσα από τη σχέση του Χειριστή του με τον Αποδέκτη του, ο οποίος συμμετέχει έναντι χρηματικής αμοιβής. Μία σχέση εξουσίας ενός απρόσωπου και διαβρωτικού μηχανισμού πάνω στη χειραγώγηση, την επιλογή και την προσωπική ελευθερία, με καταλυτική επιβολή αλλά και ανατροπές καθώς τα δύο πρόσωπα έρχονται σε αντιπαράθεση ως θύτης και θύμα με απρόβλεπτες θέσεις.
Καθώς οι ρόλοι θύτη και θύματος εναλλάσσονται, οι ισορροπίες ανατρέπονται σε μία εξαιρετική παράσταση με αριστοτεχνική σκηνοθεσία και έξοχες ερμηνείες. Γνωστός και στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας από τις σπουδαίες παραστάσεις του ΘΕ.ΑΜ.Α., ο Πάνος Ζουρνατζίδης υποδύεται εκπληκτικά τον μακιαβελικό Χειριστή που επιβάλλει με μαεστρία και γοητεία τους όρους της δοκιμασίας, όπως και ο Σήφης Πολυζωίδης τον καλοπροαίρετο Αποδέκτη που βλέπει να εγκλωβίζεται σε ένα απρόβλεπτο αδιέξοδο. Το έργο σκηνοθετεί η Πηγή Δημητρακοπούλου, γνωστή και από τηλεοπτικά της έργα όπως τις αριστουργηματικές μεταφορές στη μικρή οθόνη των μυθιστορημάτων «Η Αίθουσα του Θρόνου» του Τάσου Αθανασιάδη και «Το 10» του Μ. Καραγάτση. Η σκηνοθεσία της ανέδειξε καταλυτικά στο «Lebensraum» τις διαστάσεις και τις πτυχές ενός επικίνδυνου παιχνιδιού με απροσδόκητες συνέπειες σε μία συγκλονιστική παράσταση που συναρπάζει καθηλωτικά τους θεατές.
Τιμές εισιτηρίων 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων, Α.Μ.Ε.Α. 5 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο θεάτρου Μύλου, ώρες: 10 π.μ. - 1 μ.μ.
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, Τ. 2310-257218, 6934115555.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass