ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η «Τόσκα» του Πουτσίνι στο ΔΩΛ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2017 18:06

Μία από τις πιο θρυλικές όπερες που έχουν γραφτεί ποτέ, η «Τόσκα» του Τζιάκομο Πουτσίνι ανεβαίνει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από την Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας σε συνεργασία με την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος (Skull of Yorick Productions) στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου.

Βασισμένη στο θεατρικό έργο του Βικτοριέν Σαρντού “La Tosca”, ένα έργο που αποτελούσε μία από τις μεγάλες επιτυχίες της σπουδαίας ηθοποιού Σάρα Μπερνάρ, η Τόσκα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους της Μαρίας Κάλλας, με αποκορύφωμα την μαγνητοσκοπημένη παράσταση στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν, το 1964 σε σκηνοθεσία Τζεφιρέλλι, να αποτελεί σταθμό στην ιστορία του έργου.
Τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς υπογράφει ο Φίλιππος Μοδινός, ενώ τα σκηνικά είναι του Γιώργου Λεπίδα. Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα, θα είναι και μαθητευόμενοι της νέας σχολής όπερας Opera da Camera Oscura, μία πρωτοβουλία της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, όπου δίνεται βήμα σε νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συμμετέχουν σε επαγγελματικές παραγωγές όπερας.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν: Τόσκα: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Καβαραντόσσι: Φίλιππος Μοδινός, Σκάρπια: Πέτρος Σαλάτας, Σακριστάνο: Γιάννης Νάκος, Αντζελόττι/Φύλακας: Βασίλης Ασημακόπουλος, Σπολέττα: John Rownan, Σιαρόνε: Γιάννης Νάκος. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και Μέλη των χορωδιών InDonnation, Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου, Μικτής χορωδίας Δ.Ω.Λ, παιδικής χορωδίας Δ.Ω.Λ και μονωδοί.
* Η παράσταση θα ανέβει στις 22, 25, 27 Νοεμβρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass