Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ

Είκοσι τρεις καλλιτέχνες «συνομιλούν» με τον Αστεριάδη

*Ομαδική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2017 15:42
«Όνειρο» της Άρτεμη Διαμαντή «Όνειρο» της Άρτεμη Διαμαντή

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, η ομαδική έκθεση με τίτλο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Μία βιωματική-διαλεκτική προσέγγιση μισόν αιώνα μετά…» στο πλαίσιο της συμμετοχή της Δημοτικής Πινακοθήκης στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, με θέμα Πόλ(ε)ις.

Στην έκθεση συμμετέχουν 23 καλλιτέχνες, οι οποίοι εμπνεόμενοι από το έργο του Αγήνορα Αστεριάδη Πολιτεία «Λάρισα» καταθέτουν τον δικό τους σύγχρονο εικαστικό λόγο πάνω στο θέμα της πόλης μεταφέροντάς το στη σημερινή πραγματικότητα.

Είκοσι τρία διαφορετικά έργα συνομιλούν με το έργο του Αστεριάδη προβάλλοντας το καθένα τις απόψεις του για τη σημερινή πόλη του εικοστού πρώτου αιώνα και πώς τη βιώνει, πώς θα την ήθελε, πώς την ονειρεύεται. Μνήμες, βιώματα, συναισθήματα αλληλοσυγκρουόμενα, πόλεις της πραγματικότητας και του ονείρου, πόλεις υποδοχής που λειτουργούν ως Μήτρα ασφάλειας και ζεστασιάς, αλλά και πόλεις των αποβλήτων, των περιθωριοποιημένων, αποτελούν το παζλ που συγκροτεί το ιδεολογικό σώμα της έκθεσης. Πολλές και διαφορετικές τεχνικές όπως, ζωγραφική, κολλάζ, ψηφιακές εκτυπώσεις, εγκαταστάσεις στο χώρο και μια performance το βράδυ των εγκαινίων, η οποία θα προβάλλεται βιντεοσκοπημένη στη διάρκεια της έκθεσης, αποτελούν τα υλικά παρουσίασης στο χώρο.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι Αγγελίδου Όλγα-Μαρία, Βλαχοδήμος Βαγγέλης, Γεωργουλά Λίλια, Γούλα Μαρίνα, Διαμαντή Άρτεμις, Ζησοπούλου Μαρία, Καμόσου Ελπινίκη, Καραγγέλη Ευαγγελία, Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ-Στεφοπούλου Χριστίνα (Καλλιτεχνική ομάδα ΑΒΟΛΟΙ), Μπιλιούρης Κωνσταντίνος, Μπομπός Κώστας, Μπορίσοβα Ντιάνα, Ξανθά Κατερίνα, Παπαδοπούλου Καλυψώ, Ρασάικου Δήμητρα, Σδούκου Ιφιγένεια, Σουλιώτη Αναστασία-Ζωή, Τέκα Αντιγόνη, Τζαφέτα Βίλη, Τριανταφυλλάκη Ιωάννα, Τσιάτσιου Θεοδώρα,Τσιόγκα Βιβή και Χατζηνικολάου Μαρία-Ανδρομάχη.

Την έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου, έχει επιμεληθεί η ιστορικός Τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου – Ιστορικός Τέχνης. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00. Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 14:00. Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass