ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΜΠΝΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ

Η «Πολιτεία» μισό αιώνα μετά

*Τα έργα τους θα παρουσιαστούν σε έκθεση στη ΔΠΛ στις 24 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2017 15:30

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, με θέμα Πόλ(ε)ις, με μια σημαντική εικαστική έκθεση.

Είκοσι τρεις νέοι δημιουργοί από τους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πινακοθήκης, μέσα από τους συλλόγους τους, και κατέθεσαν τις προσωπικές εικαστικές προτάσεις τους για την πόλη, μέσα από μια βιωματική συνομιλία με το εμβληματικό έργο του Αγήνορα Αστεριάδη «Πολιτεία», ζωγραφισμένο το 1969, το οποίο αποτελεί και τον τίτλο της έκθεσης, με υπότιτλο: «Μια βιωματική – διαλεκτική προσέγγιση μισόν αιώνα μετά».

Ένα πλούσιο υλικό σε ιδέες, τεχνικές, μορφές και προσεγγίσεις σχηματίζει τον κορμό της έκθεσης, δίνοντάς της ένα πλουραλιστικό χαρακτήρα. Παράλληλα μέσα από την εργασία των εικαστικών αναδεικνύεται ένα καλλιτεχνικό δυναμικό που ζει και εργάζεται στο Θεσσαλικό χώρο σημαντικό και ουσιαστικό, το οποίο δεν υστερεί σε τίποτα του αντίστοιχου των μεγάλων αστικών κέντρων.

Μισόν αιώνα μετά τη δημιουργία του, το έργο «Πολιτεία» του Αγήνορα Αστεριάδη κινητοποίησε συναισθήματα μνήμης, καθημερινά βιώματα, την ιστορία και έδωσε στους καλλιτέχνες την αφορμή να αναστοχαστούν, να σκύψουν και να αφουγκραστούν την πόλη τους με μια διαφορετική ματιά, να πραγματοποιήσουν μια διαφορετική προσέγγιση και να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο μορφοπλαστικό λόγο για αυτή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass