«ΜΑΓΕΨΕ» ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Eνας Κώστας Χατζής… απ’ τα παλιά!

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2017 22:07

«Μάγεψε» και «καθήλωσε» τους τυχερούς Ελασσονίτες και όχι μόνο, που βρέθηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας, ο μοναδικός Κώστας Χατζής, ο ιδιαίτερα δημοφιλής κιθαρωδός και τραγουδοποιός, που με την ιδιόρρυθμη φωνή του, εδώ και 63 χρόνια, συνεχίζει να «πρωταγωνιστεί».


Οι παλιοί θαυμαστές του θυμήθηκαν τις εποχές των μπουάτ στην Πλάκα, την κιθάρα του, την…«τσιγκανιά» του (…που δεν έκρυψε) και οι νέοι άκουσαν από κοντά τη βραχνάδα της φωνής του δημιουργού που «σφράγισε» μια ολόκληρη εποχή.
Η βραχνή φωνή του αειθαλή καλλιτέχνη στάθηκε αρκετά σε δικά του κομμάτια, στο κοινωνικό τραγούδι, αλλά και σε δημιουργίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίμη Πλέσσα και άλλων συνθετών.
«Ένας Γερμανός και μια Εβραία», «Γυφτάκι», «κι ύστερα κι ύστερα…», «στα παλιά λεωφορεία», «να ‘χα ένα ουρανό», «σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «αστέρι μου, φεγγάρι μου…», «σπουδαίοι άνθρωποι αλλά, η μοναξιά τους παγώνει, …», «απ’ τ’ αεροπλάνο», «η αγάπη όλα τα υπομένει», και τόσα άλλα ακούσματα…
Τον συνόδευσε εξαιρετική ορχήστρα, με μαέστρο τον Γιώργο Παγιάτη, αλλά και οι φρέσκες φωνές της Αντωνίας Χατζίδη και της Μαρίας Αλεξίου. Λίγο πριν το τέλος της όμορφης βραδιάς, σιγοτραγούδησε με τη 14χρονη κόρη του Δανιέλα, που έδειξε πως ακολουθεί τα μουσικά βήματα του πατέρα της και επιβεβαίωσε πως…«το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει».
Ανάμεσα στις παρουσίες της συναυλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού: ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο αστυνομικός περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας Δημ. Κοτσιάφτης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γ. Αγάκος, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο δήμαρχος Ελασσονας Νίκος Ευαγγέλου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της περιοχής.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass