ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Σκόρδου στον Πλατύκαμπο

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 15:24

Με μια βραδιά για τους νέους ξεκίνησε χθες το Φεστιβάλ Σκόρδου στον Πλατυκαμπο, στο οποίο συμμετέχουν η Τοπική Κοινότητα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Σύλλογος Γυναικών, η Ομάδα Σκορδοπαραγωγών και η Ομάδα Νεολαίων

Εθελοντών Πλατυκάμπου και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην περιοχή για να δοκιμάσει εδέσματα με βάση το σκόρδο, αλλά και νοστιμιές φτιαγμένες από διάφορα προϊόντα, ενώ τη μουσική επένδυση είχαν αναλάβει οι «Διάθεση Ματζόρε» και ο dj Esko.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με έντεχνη και λαϊκή μουσική, ενώ αύριο Κυριακή στην πλατεία του Πλατυκάμπου θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι με χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή μουσική.

Χθες σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή το φεστιβάλ, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε ξεχωριστή τη διοργάνωση και τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς συμμετέχουν και σημείωσε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει με κάθε μέσο τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών που προβάλλουν τα προϊόντα τους. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κωνσταντίνος Φιλιππούλης κατέγραψε το γεγονός ότι «τα τρία τελευταία χρόνια από την ανασύσταση του, το φεστιβάλ έχει πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας και μεγάλη απόδειξη αποτελεί το πλήθος των επισκεπτών στον Πλατύκαμπο. Επίσης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατυκάμπου Δημήτριος Καρατσίβος τόνισε ότι φιλοδοξεί η εμβέλεια του φεστιβάλ να ξεπεράσει τα όρια του νομού Λάρισας όπως έγινε και με το «σκόρδο Πλατυκάμπου» που είναι πλέον πανελληνίως γνωστό. Με αυτές τις δράσεις, είπε ο πρόεδρος, επιδιώκεται να ταυτιστεί το τοπικό προϊόν με την τοπική πολιτιστική παράδοση.Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμα ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ Τριαντάφυλλος Τσινούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Κουκούτσης και ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κ. Μέγας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass