ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

«Ελένη»: Ο Δ. Μπίτος ερμηνεύει Γιάννη Ρίτσο

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2017 15:45

Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένη το 1970, είναι από τα πιο μεταφυσικά ποιήματά του και από τα πιο απελπισμένα.

Η «Ελένη» διαθέτει τη μορφή του μονολόγου με τις «σκηνικές οδηγίες» στην αρχή και στο τέλος του, που έχουν όλα τα ποιήματα της «Τέταρτης διάστασης» του Γιάννη Ρίτσου. Η «Ελένη» γριά «εκατό, διακόσω χρονώ», με πολύ εμφανή τα σημάδια της φθοράς ολόγυρά της. Το σπίτι καταρρέει, οι δούλες την κλέβουν, το πρόσωπό της και το σώμα έχει οικτρά αλλοιωθεί.

Αυτή την «Ελένη» θα παρουσιάσει ο Λαρισαίος ηθοποιός - σκηνοθέτης Δημήτρης Μπίτος. Μετά από τον πρώτο επιτυχή κύκλο παραστάσεων πάνω στο έργο στο Booze και στο θέατρο Συνεργείο το 2010, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπίτος, που ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο, επιστρέφει σε μια δουλειά σε εξέλιξη πάνω σε έναν από τους σημαντικότερους μονόλογους της «Τέταρτης Διάστασης», σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα στις 9:30 μ.μ. στην Αυλή του Μύλου στο πλαίσιο του φεστιβάλ Νύχτες Τέχνης, γενική είσοδος 8 ευρώ. Βοηθός σκηνοθέτη : Ειρήνη Δράκου, Σκηνική σύνθεση: Νόρα Δεληδήμου.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δ. Μπίτος ξεκίνησε από τη Λάρισα και την Ερασιτεχνική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, συνέχισε στην Αθήνα τις σπουδές του στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», στο χώρο του θεάτρου εστιάζει και στην έρευνα ενώ ασχολείται και με τον κινηματογράφο. Το 2007 ίδρυσε με την ηθοποιό Ειρήνη Δράκου την ομάδα ΑΣΙΠΚΑ.

Τον χειμώνα θα συμμετέχει στην παράσταση «Γλάρος» του Άντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Κουρή, Ακύλλα Καραζήση, Νίκο Χατζόπουλο, Άλκηστη Πουλοπούλου, Έμιλη Κολιανδρή, Δημήτρη Παπανικολάου και Σύρμω Κέκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass