Έρχεται το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2017 14:04

Το 3ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» ανοίγει τις πύλες του στη Λάρισα την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαρτίου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Ανανεωμένο και με μεγαλύτερη διάρκεια αφού θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα έρχεται να προσφέρει στους σινεφίλ της πόλης και όχι μόνο, αξιόλογες ταινίες, σπουδαία μουσικά δρώμενα και συναντήσεις με  τους εξαιρετικούς δημιουργούς των ταινιών.

Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε  συνέντευξη τύπου από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα, τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη, την πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας κ. Θεοδώρα Μουκούλη, το μέλος κ. Καρυώτη και το γραμματέας της Κινηματογραφικής Λέσχης κ. Θάνο Μουκούλη.
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε για το πανόραμα «Με το Πανόραμα ελληνικού κινηματογράφου αποδεικνύουμε έμπρακτα πως αγαπάμε τον καλό κινηματογράφο και κυρίως αγαπάμε και στηρίζουμε τον ελληνικό κινηματογράφο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους Έλληνες δημιουργούς και να βλέπουμε τις ταινίες τους, γιατί είναι ένα μέρος του προσώπου της Ελλάδας, της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας.
Αυτή η διοργάνωση, που φέρει το όνομα του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Θόδωρου Αγγελόπουλου, μας δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι ο ελληνικός κινηματογράφος δεν έχει μόνο παρελθόν, αλλά και μέλλον, αφού συνεχίζει να  διαπρέπει μέσω των αξιόλογων σκηνοθετών και των ταινιών τους, σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Το  «3ο   Πανόραμα»,  είναι εμφανώς αναβαθμισμένο, καθώς μεγαλώνει η διάρκειά του (από τέσσερις μέρες σε μια βδομάδα), ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν και να συνομιλήσουν με το κοινό, σπουδαίοι παλιοί και νέοι σκηνοθέτες όπως ο Κώστας Φέρρης στον οποίο θα είναι αφιερωμένο, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο Βασίλης Βαφέας, ο Αλέξανδρος Αβρανάς, ηθοποιοί όπως η Γιώτα Φέστα, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Ελένη Ρουσσινού, και θα τιμήσουμε τον Λαρισαίο σκηνογράφο Γιώργο Ζιάκα, στενό συνεργάτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου και εκ των ιδρυτών του Θεσσαλικού θεάτρου.
Με την ψηφιακή μηχανή προβολής δε, που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Λαρισαίων, έχουμε τη δυνατότητα παροχής  ποιοτικότερων υπηρεσιών στους θεατές (καλύτερου ήχου και εικόνας) και περισσότερων επιλογών. Πρόκειται για ιστορική μετάβαση σε μια νέα εποχή. Επίσης, κρατάμε χαμηλό το εισιτήριο. Ίσως να μην υπάρχει άλλος δημοτικός κινηματογράφος στην Ελλάδα που να διαθέτει ψηφιακή μηχανή με τόσο χαμηλό εισιτήριο (4 ευρώ). Με όλους αυτούς τους τρόπους, στηρίζουμε την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας που έχει μακρά ιστορία και μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική προσφορά».
Καταλήγοντας, ο κ. Σάπκας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους
να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση, να γεμίσουν το Χατζηγιάννειο, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου.
Από τη πλευρά της η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη δήλωσε ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, είναι αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια και για την ακρίβεια συνοδοιπόρος από το ξεκίνημα του. ακόμη, ανέφερε ότι η συμβολή του Γαλλικού Ινστιτούτου μπορεί να εξελιχθεί και σε άλλα επίπεδα, με την ένταξη ταινιών που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.Η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης κ. Θεοδώρα Μουκούλη, έκανε λόγο για μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού αφιερωμένη στον κινηματογράφο του χθες και του σήμερα, με ταινίες που ξεκινούν από τη δεκαετία του 70 έως και σήμερα. Αναφορικά, με τη διάρκεια του, σημείωσε πως πρόκειται για ένα στοίχημα αλλά η αισιοδοξία ότι θα πάει καλά είναι διάχυτη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Θ. Μουκούλης και Θ. Καρυώτης που στάθηκαν ιδιαίτερα στο κομμάτι της στήριξης της αντιδημαρχίας πολιτισμού ενώ ανακοίνωσαν και το πρόγραμμα του Πανοράματος. Να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι 4 ευρώ ανα ημέρα ανεξαρτήτως του αριθμού προβολών ή εκδηλώσεων.
Το πρόγραμμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου διαμορφώνεται ως εξής:
7μ.μ. «Ο μελισσοκόμος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Θα ακολουθήσει η βράβευση του Λαρισαίου Σκηνογράφου και Ενδυματολόγου Γιώργου Ζιάκα. Μουσικό διάλειμμα με τον Αντώνη Ζαφειρίου.
9.30μ.μ. «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά. Θα παραβρεθούν και θα συνομιλήσουν με το κοινό, ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ελένη Ρουσσινού.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass