Ο Μ.Ε.Σ Γλαύκης στην Αίγυπτο

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2017 12:07

Με “αέρα” Αιγύπτου επέστρεψε, πριν λίγες ημέρες στη Λάρισα, η χορευτική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Γλαύκης, η οποία συμμετείχε στο «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών και Πολιτισμού του Aswan», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου.

Σπουδαίες προσωπικότητες παρακολούθησαν το Φεστιβάλ, όπως ο υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και πλήθος κόσμου.

Το φεστιβάλ διήρκησε δέκα ημέρες (14-23 Φεβρουαρίου) και συμμετείχαν σε αυτό το μοναδικό μουσικοχορευτικό ταξίδι επιλεγμένες χορευτικές ομάδες από διάφορες χώρες (Αίγυπτος, Σουδάν, Νιγηρία, Αρμενία, Ινδία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Νότια Κορέα). Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν σε μοναδικές τοποθεσίες  της πόλης  του Aswan (θέατρα, πολιτιστικά κέντρα), με εξέχουσα την τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε στο Abu Simbel, μπροστά από το ναό του Ραμσή Β΄ και της συζύγου του Νεφερτάρι. Η ελληνική  αποστολή  παρουσίασε ένα χορευτικό πρόγραμμα με έντονες εναλλαγές στους ρυθμούς, τους βηματισμούς αλλά και στα χρώματα των ενδυμασιών.

Αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το σύλλογο αποτέλεσε και η ελληνική συμμετοχή στο «1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών  Κινηματογράφου του Aswan» (20-26 Φεβρουαρίου) που έλαβε χώρα στην πόλη του Aswan, με την παρουσία σπουδαίων προσώπων της Αιγύπτου ενός εκ των οποίων ήταν και ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου με ανακοίνωση του ευχαριστεί την κ. Μένη Παπανικολάου, για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση του ταξιδιού καθώς και το χοροδιδάσκαλο κ. Σωτήρη Καραβασίλη, για την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεκπεραίωση των παραστάσεων, καθώς και τον Μ.Ε.Σ Συκουρίου για τη θερμή υποστήριξη του αλλά και τους χορευτές και τις χορεύτριες του συλλόγου για τον επαγγελματισμό, την ομαδικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass