Στάσεις Πολιτισμού

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2017 12:25

Σύντομα και περιεκτικά τα πολιτιστικά δρώμενα στη Λάρισα και στα περίχωρα. Η στήλη "Στάσεις Πολιτισμού" όπως δημοσιεύεται καθημερινά στην έντυπη έκδοση της "Ε".


Επιμέλεια : Νατάσα Πολυγένη. Επικοινωνία: natasa@eleftheria.gr

 

Ψήνουν λαγάνες στο Μύλο του Παππά

*Στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας θα πραγματοποιήσει Εβδομάδα Αποκριάς από τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, με προγράμματα εθιμικού κύκλου για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Αναλυτικά: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά ένα θεωρητικό μέρος για τα αποκριάτικα έθιμα της παράδοσης και στη συνέχεια παρασκευή νηστίσιμης λαγάνας από τους μαθητές. Καθημερινά, θα συμμετέχουν δύο ομάδες των 50 μαθητών (κάθε φορά) σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα. Δευτέρα 20/, Τρίτη 21/2,  Τετάρτη 22/2, Πέμπτη 23/2   και Παρασκευή 24/2  2  9 π.μ. και 11 π.μ. Οι δράσεις θα υλοποιούνται στο Μύλο του Παππά με δωρεάν συμμετοχή.  Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο τηλέφωνο: 2410-239446. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το ΔΩΛ ζητά χορωδούς για όπερα

*Όσοι χορωδοί (σοπράνο, άλτο, τενόροι και μπάσοι) ενδιαφέρονται να ενταχθούν τη χορωδία που θα πλαισιώσει την όπερα «Γάμοι του Φίγκαρο», που θα ανέβει στο ΔΩΛ κατά τις 22, 25 και 27 Απριλίου, θα πρέπει να δηλώσουν  το ενδιαφέρον τους στη γραμματεία του ωδείου έως την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου. Τηλ 2410536886 9πμ-1μμ  Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Τρίτη 8-10μμ στο ΔΩΛ.

Το Σάββατο η πρεμιέρα του «Σπιθοβολάκη»

*Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, αρχίζει τις παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο, με το νέο έργο "Ο Σπιθοβολάκης" για το κοινό, συλλόγους και ομάδες, στις ημερομηνίες: 18 (πρεμιέρα), 19, 25, 26/2 & 4, 5, 21, 25, 26/3, τα Σάββατα στις 6:30μ.μ.  και τις Κυριακές στις 12 το μεσημέρι.

Για τους εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους σχολείων, ομάδων και συλλόγων θα δοθεί μια παράσταση γενικής πρόβας αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 7μ.μ., με ελεύθερη είσοδο σε δύο εκπροσώπους κάθε φορέα. Κράτηση στο τηλέφωνο 2410 251657.

Διάλεξη στη Λάρισα

*Η Πολιτιστική εταιρεία samael  lakhsmi πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή διάλεξη με θέμα «Τι είναι η Γνώση» στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της στη Λάρισα-Αθανασίου Διάκου 25.

Βραβεύεται ο Κώστας Σπανός

*Εκδήλωση για τους 70 τόμους του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 7 μ. μ., στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας». Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βραβεύσει τον κ. Κώστα Σπανό, για την πολυετή προσφορά του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», στην ανάδειξη της θεσσαλικής ιστορίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ. κ.: Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Αλέξης Γαλανούλης, Βασίλης Τσολάκης, Γιώργος Μπαλής, Γιώργος Κλήμος, Δημήτριος Καλούσιος, με θέμα την προβολή της θεσσαλικής ιστορίας, μέσα από τις σελίδες των 70 τόμων του «Θεσσαλικού Ημερολογίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass