ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΠΕΤΤΥΣ ΜΑΓΡΙΖΟΥ

«Με τα φτερά της ψυχής»

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2016 12:38

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και οι Εκδόσεις «Αρισταρέτη» διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Μπέττυς Μαγρίζου με τίτλο «Με τα φτερά της ψυχής», η έκδοση του οποίου συμπίπτει με τα 20 χρόνια της συγγραφέως στον χώρο της λογοτεχνίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 7μ.μ. στο θέατρο του Μύλου.

Ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας, σκηνοθέτης Βαγγέλης Κολώνας, η διευθύντρια Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ κ. Μαίρη Χατζητάκη και η φιλόλογος-διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Ζωή Δεληζώνα. Στην δραματοποίηση του κειμένου η ηθοποιός Αλεξάνδρα Χατζοπούλου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Κολώνα και στον συντονισμό η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Μόλις κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Μπέττυς Μαγρίζου με τίτλο «Με τα φτερά της ψυχής»από τις εκδόσεις Αρισταρέτη, ένα μυθιστόρημα τρυφερό, βαθειά ανθρώπινο, με αστυνομική υφή που αγγίζει το ύφος του θρίλερ αλλά και ένας ύμνος για τα παιδιά που πολλές φορές μιλάνε γι αυτά στα σπίτια τους ‘’χαμηλόφωνα’’. Ηρωίδα είναι ένα κοριτσάκι με τσακισμένο κορμί με ένα μυαλό όμως κοφτερό , που ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Γιατί όμως η μικρή ηρωίδα βρίσκεται κλεισμένη σ’ ένα άγνωστο χώρο θύμα απαγωγής;Τι σχέση έχει ο Γερμανός μεσήλικας που νοσηλεύεται σ’ ένα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με έναν εγκληματία πολέμου;Πώς συνδέονται ένα ρουμπίνι οικογένεια κειμήλιο με την όλη υπόθεση; Θα καταφέρει το κορίτσι με την δύναμη της ψυχής του από θύμα απαγωγής να γίνει άγγελος της αποκάλυψης; Την ηρωίδα του βιβλίου πλαισιώνουν οι γονείς ,ο αδελφός, οι παππούδες, το σχολείο, οι δάσκαλοι, οι συμμαθητές. Στο μυθιστόρημα αυτό η Μπέττυ Μαγρίζου , ώριμη συγγραφικά (άλλωστε είναι 20 χρόνια στον χώρο με πλούσιο έργο) μοιάζει με ηθοποιό που μπορεί να παίζει πολλούς ρόλους. Η πολυδαίδαλη γραφή της , τόσο των χαρακτήρων , όσο και της δεκαετίας του ’80, που διαδραματίζεται το μυθιστόρημα, αποδίδονται εκπληκτικά .Το μυθιστόρημα «Με τα φτερά της ψυχής»θα κατακτήσει τους μεγάλους και θα συνεπάρει τους νέους , γιατί είναι ένα σύγχρονο θρίλερ. Άλλωστε το αναγνωστικό κοινό των καλών βιβλίων είναι πλουραλιστικό. Εύχομαι να διαβαστεί και να συστηθεί από τους δασκάλους στα παιδιά καθώς στο βιβλίο θριαμβεύει η αλήθεια, η αποδοχή και η δύναμη της ψυχής. Είναι ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται χωρίς ανάσα , ένα μυθιστόρημα υπέροχο από μια συγγραφέα που μας έχει χαρίσει πολλές συγκινήσεις. Βαγγέλης Κολώνας

Συγγραφέας- Σκηνοθέτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass