ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Σ. ΔΑΡΤΖΑΛΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ένα βιβλίο με μηνύματα και αξίες

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2016 12:44

Το βιβλίο της Αικατερίνης Σοφίας Δάρτζαλη με τίτλο «Όταν η μαμά μου είπε ψέματα» παρουσιάστηκε χθες το πρωί στη Λάρισα, στην αίθουσα του Λίντο.

Η συγγραφέας-μελετήτρια παιδικής λογοτεχνίας κ. Ζωή Καλαφάτη, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο της συγγραφέα αποπνέει αξίες αναγκαίες για τη ζωή, όπως είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η υποστήριξη προς τον συνάνθρωπο, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά. «Η συγγραφέας έμμεσα περνά το αίσθημα της διακριτικότητας και του σεβασμού που οφείλουμε προς τον άλλον, μακριά από κάθε μορφή ρατσισμού και προκατάληψης, σκιαγραφώντας στη μικρή της ιστορία την κοινωνική αναλγησία, τη σκληρότητα και τις διακρίσεις απέναντι στην ανισότητα» είπε χαρακτηριστικά .

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η συγγραφέας, μέσα από το βιβλίο της αφουγκράζεται τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, προσεγγίζει το πρόβλημα της φτώχειας του ξένου με ευθύνη, ευαισθησία και λεπτότητα, εκθέτοντας τα γεγονότα χωρίς υπερβολές. Με έντεχνο τρόπο αποσπά το εγώ από τη φυσική του ιδιοτέλεια και το μεταφέρει στη θέση του άλλου, στο εμείς, ενώ προβάλλει την μεγίστη αξία της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Έτσι συμβάλλει στην ωριμότητα του παιδιού, στην κοινωνικοποίηση και στην ευαισθητοποίησή του απέναντι σε προκαταλήψεις που αφορούν σε πολιτισμικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές.

Η δικηγόρος-διευθύντρια του Animasyros κ. Μαρία Ανεστοπούλου παρουσίασε την πλοκή του παραμυθιού ενώ αναφέρθηκε και στη συγγραφέα και το έργο της. Ακολούθησε, θεατρικός αυτοσχεδιασμός από την παιδαγωγό κ. Κάτια Φλουράκη. Η συγγραφέας του βιβλίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass