MAΡIAΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑ-ΜΠΑΣΛΗ

Τριλογία για παιδιά

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2016 10:00

Μία ενδιαφέρουσα τριλογία: α) Κάποτε σ’ ένα χωριό ήμουνα παιδί κι εγώ (2007). β) Επιστροφή στην αθωότητα (2011). γ) Γεφύρι στον χρόνο που κυλά (2016).

Η Μαρία Τσεκούρα-Μπασλή, δασκάλα από τους Γόννους, την τελευταία δεκαετία εξέδωσε 7 έργα της, από τα οποία τα τρία τελευταία της είναι αφηγήματα για παιδιά, με κέντρο τους Γόννους, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Στα αφηγήματά της ξετυλίγει νοσταλγικά το κουβάρι των παιδικών αναμνήσεών της και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες της να γνωρίσουν τις παραδοσιακές γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Φώτων, της Αποκριάς κ. ά. και στους μεγάλους να τις αναπολήσουν.

Σε καθεμιά από τις μνήμες της δρουν γύρω της παιδικές μορφές οι οποίες ζωντανεύουν σκηνές της παλιάς καλής εποχής, τότε που τα παιδιά περίμεναν τη φούσκα του γουρουνιού για να τη φουσκώσουν για να παίξουν ποδόσφαιρο και να τραγουδήσουν τα κάλαντα για ελάχιστες πενταροδεκάρες.

Τα καλογραμμένα κείμενα της συγγραφέα πλαισιώνονται από παλιές φωτογραφίες με πρόσωπα των Γόννων της εποχής των αφηγημάτων. Το προσφάτως εκδοθέν έργο της (Γεφύρι στον χρόνο που κυλά), όπως και τα δύο προηγούμενα, το δωρίζει η συγγραφέας στο Λαογραφικό Μουσείο των Γόννων για την ενίσχυση των σκοπών του.

Κώστας Σπανός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass