ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νοσταλγικές μελωδικές αναμνήσεις

Δημοσίευση: 30 Νοε 2016 11:05

Μπορεί έξω χθες το κρύο να ήταν τσουχτερό, όμως η ατμόσφαιρα μέσα στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ήταν ζεστή.

Η ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας συντρόφεψε μουσικά το κοινό με τραγούδια της εποχής του μεσοπολέμου, από συνθέτες που μεσουράνησαν στο μουσικό στερέωμα εκείνης της περιόδου, όπως είναι ο Αττίκ, ο Κώστας Γιαννίδης, ο Σουγιούλ, ο Μουζάκης, ο Χατζηαποστόλου και άλλοι.

Αγαπημένα χορευτικά κομμάτια σε ρυθμούς μάμπο, σουίνγκ, βαλς, ταγκό και φοξτροτ, εναλλασσόμενα με ρομαντικά τραγούδια αγάπης, ξύπνησαν νοσταλγικές αναμνήσεις. Η πρωτότυπη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών, που ακούστηκαν, αποτελεί καρπό κοπιαστικού έργου του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της χορωδίας κ. Χρήστου Κτιστάκη, ενώ τη χορωδία συνόδεψε μικρό ορχηστρικό σύνολο, το οποίο αποτελούνταν από τον Μιχάλη Μαντέλα στα πνευστά, Σπύρο Καβαλιεράτο στην κιθάρα, Γιώργο Αγγελάκη στο ακορντεόν, Νάνσυ Χατζή στο κοντραμπάσο και Θάνο Κυρίδη στα κρουστά.

Επίσης και ο Χρήστος Κτιστάκης, παράλληλα με τη διεύθυνση της χορωδίας, συνόδεψε μουσικά παίζοντας πιάνο, αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass