Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟΣ ΣΑΠΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

«Οφσάιντ»… όποιος δεν τη δει!

Δημοσίευση: 29 Νοε 2016 14:05 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Νοε 2016 14:08


Η αντίστροφη μέτρηση για τη πρεμιέρα της νέας παράστασης του Θεσσαλικού Θεάτρου «Οφσάιντ» έχει ξεκινήσει. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο σανίδι του θεσσαλικού θα ανέβουν καταξιωμένοι ηθοποιοί, που θα παρουσιάσουν με ζωντανό και ευρηματικό τρόπο το έργο του Ισπανού Σέρτζι Μπελμπέλ σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη.

Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στο Θεσσαλικό Θέατρο από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα, τη πρόεδρο του Θεσσαλικού κ.     Βιβή Τσεκούρα Ζαχαρού, τη σκηνοθέτιδα Σοφία Καραγιάννη και τους ηθοποιούς της παράστασης. Ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιλογή του έργου, που στην ουσία είναι μια
μαύρη κωμωδία για την οικονομική κρίση, τη μετανάστευση, το ποδόσφαιρο, την αδυναμία επικοινωνίας, τα όνειρα που όλοι κάνουμε για ένα καλύτερο μέλλον, τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.  Ένα έργο που μιλάει για το σήμερα, για τα προβλήματά μας, με έναν τρόπο αποκαλυπτικό, βαθιά πολιτικό, δραματικό και γι' αυτό... πολύ αστείο. «Νομίζω, ένα ΔΗΠΕΘΕ οφείλει να ανεβάζει τέτοια έργα, που να διασκεδάζουν μεν και να προβληματίζουν δε. Αν δεν λέει η τέχνη την αλήθεια, τότε ποιος έμεινε για να την πει;  Εξασφαλίσαμε έναν εξαιρετικό θίασο, ηθοποιούς με βαρύ βιογραφικό, που αγαπάνε το θέατρο και το υπηρετούν με πάθος. Από την ίδια πάστα και οι υπόλοιποι συντελεστές με επικεφαλής τη Σοφία Καραγιάννη, η οποία πρέπει να πω πως μ' έχει εντυπωσιάσει με τη γνώση της, τη συγκρότησή της, το ταλέντο της. Πιστεύω πως αυτή η παράσταση έχει να πει κάτι σε όλους.  Γι' αυτό και πρέπει όλοι να τη δουν. Όποιος δεν τη δει, θα είναι... οφσάιντ!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σάπκας.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Θεσσαλικού αναφέρθηκε στη μακρόχρονη διαδρομή του Ισπανού συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σκηνοθεσία της κ. Καραγιάννη που τη χαρακτήρισε εξαιρετική και ευρηματική, ενώ αναφερόμενη στο καστ των ηθοποιών εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα απογειώσουν την παράσταση με τις ερμηνείες τους.
Η σκηνοθέτης της παράστασης κ. Σοφία Καραγιάννη αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον αντιδήμαρχο, τη πρόεδρο του Θεσσαλικού, τη καλλιτεχνική επιτροπή για την εμπιστοσύνη και στήριξη τους, όπως και σε όλο το προσωπικό με το οποίο συνεργάστηκε, αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση του έργου.
Όπως επεσήμανε, το «Οφσάιντ» του Σ. Μπελμπέλ δεν είναι ένα έργο για την κρίση με τη λογική της οικονομικοπολιτικής διάστασης του ζητήματος, στην πραγματικότητα είναι ένα έργο για την κρίση μέσα στην οικογένεια. Η οικονομική ύφεση πυροδοτεί τα προβλήματα που υπάρχουν στον πυρήνα του οικογενειακού ιστού και τα βγάζει στην επιφάνεια με τη μορφή ενός αστείου οικογενειακού δράματος. Ένα ζευγάρι αστών που δεν θέλει να στερηθεί τις ανέσεις του, μια χαρισματική κόρη που θέλει να σπουδάσει στην Αμερική, ένας παππούς δύστροπος και σοφός και ένας μετανάστης, όχι απ’ αυτούς που τους διώχνει κάποιος πόλεμος, αλλά από τα εκατομμύρια των μεταναστών που ψάχνουν μια καινούργια πατρίδα προκειμένου να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.
Οι ήρωες ξεχασμένοι μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας και της άνετης επιβίωσης τους, όταν έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική τους κατάρρευση, «καταρρέουν» και οι ίδιοι αφού δεν φρόντισαν να αποκτήσουν το βασικό συστατικό της οικογενειακής ζωής: τη διαδικασία της αγάπης. Άνθρωποι που δεν έχουν συναντηθεί αληθινά, που δεν έχουν ψάξει τον εαυτό τους, που δεν έχουν μάθει να ακούν και να κατανοούν. Ανώριμοι και δυστυχισμένοι γονείς που θα κατασκευάσουν με τη σειρά τους δυστυχισμένα παιδιά.
Η κρίση τους προκαλεί αίσθημα πανικού, φόβου, τους φέρνει σε ακραίες καταστάσεις και σκέψεις. Στο ζύγι για το τι είναι πιο σημαντικό το χρήμα ή η ανθρώπινη ζωή επιλέγουν το πρώτο, καθώς εκεί νομίζουν πως βρίσκεται η άμεση ικανοποίηση, η ευτυχία τους. Πολύ έξυπνα ο Μπελμπέλ βάζει τον παππού να δίνει τη λύση σ’ αυτό το οικογενειακό χάος και να απαλλάσσει το ζευγάρι από τις «κανιβαλικές» σκέψεις. Είναι η αλληλεγγύη, ο χρόνος που λιγοστεύει, αυτός που φωνάζει πως η διαδικασία της ωρίμανσης έχει δυο βασικά στάδια, την αγάπη και την συγχώρεση. Το γήρας θα δείξει αυτό που εύστοχα λέει ο Ντοστογιέφσκι πως όταν λέμε συνέχεια ψέματα στον εαυτό μας στο τέλος θα χάσουμε την ικανότητα ν’ αγαπάμε.
«Είναι αλήθεια πως όλοι μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουμε αναθεωρήσει τα πιστεύω μας και τις προτεραιότητες μας και ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπει σε τάξη η εσωτερική αταξία του καθενός. Καιρός να γίνει μια γενναία διαλογή σ’ αυτήν την χωματερή συναισθημάτων, να πετάξουμε τα άχρηστα και να κρατήσουμε τα ουσιαστικά. Ας είναι αυτό το «προσωπικό μνημόνιο» που οφείλει ο καθένας να υπογράψει με τον εαυτό του» κατέληξε η σκηνοθέτης.
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:
Σάρα Γανωτή, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Σωτήρης Δούβρης
Νατάσα Ζάγκα
Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι Πέμπτη και Παρασκευή 9μ.μ., Σάββατο 6μ.μ. και 9μ.μ., Κυριακή 7μ.μ.. τιμή εισιτηρίου-γενική είσοδος 8 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για τις παραστάσεις καθημερινά πρωί 10 με 1 το μεσημέρι και τις ημέρες των παραστάσεων στο τηλ/. 2410533417. Ισχύουν τα εισιτήρια ΟΓΑ.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass