Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο η Μάρα Καρέτσος

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2016 23:15

Η καταξιωμένη Λαρισαία εικαστικός Μάρα Καρέτσος σε ειδική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, διαβίβασε τους χαιρετισμούς των ομογενών της Αμερικής και κατόπιν συζήτησαν το θέμα της προώθησης Ελλήνων εικαστικών στην Αμερική.

Να σημειωθεί πως η κ. Καρέτσος γεννήθηκε στην Λάρισα, σπούδασε με υποτροφία στην Σχολή Καλών Τεχνών και διορίστηκε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ως επιμελήτρια σε ηλικία 25 ετών. Έζησε 10 χρόνια στο Παρίσι, από όπου και ξεκίνησε την διεθνή της καριέρα, η οποία και συνεχίζεται μέχρι και τώρα στην Αμερική, όπου βρίσκεται εγκατεστημένη εδώ και 35 χρόνια.

Κύριο μέλημα της «πάντα μέσω της τέχνης της αλλά και της πλούσιας κοινωνικής της δράσης, ήταν η προώθηση, όχι μόνο της γενέτειράς της, αλλά και όλης της Ελλάδας με επίκεντρο την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά της μνημεία. Η αγάπη για την Ελλάδα, αποτέλεσε την βάση και την έμπνευση, για κάθε της καλλιτεχνική δήμιου κάθε της ομιλία ανά τον κόσμο, αλλά και την ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών μνημείων της χώρας της. Σε όλες αυτές τις προσπάθειες είχε πάντα δίπλα της αρωγούς τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass