ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

«Κραυγή αγωνίας» για την πορεία της αγοράς

* Έχουν εξουθενώσει το εμπόριο τα συνεχή εισπρακτικά μέτρα" λένε… και κλείνουν τα καταστήματα έως τις 11.30 π.μ.

Δημοσίευση: 12 Νοε 2015 0:26
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας

 

"Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου, παρόντες στους αγώνες και στο πλευρό όλης της κοινωνίας, που πλέον διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα στην επιβίωση και στον αυτοσεβασμό, μέσα σε μία σύγχρονη αγορά, με αρχές και αξίες που δεν επιδέχονται εκπτώσεων"… Με τα λόγια αυτά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας απηύθηνε προσκλητήριο μαζικής συμμετοχής των μελών της στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση με κλείσιμο των καταστημάτων μέχρι τις 11.30 το πρωί, στην προσυγκέντρωση στις 10 στα γραφεία του συλλόγου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία.    

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων και της πολιτικής του τρίτου μνημονίου, ο πρόεδρος Γ. Τσιαπλές, ο α΄ αντιπρόεδρος Περικλής Καζαντζίδης και ο Γ. Γραμματέας Κων/νος Βαλιώτης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, ανέπτυξαν τις θέσεις τους και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς.  

" Η κοινωνία έχει αγγίξει τα όριά της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών. Τα συνεχόμενα εισπρακτικά μέτρα και η παραφιλολογία του τρόμου που τα συνοδεύει, στερεύουν τις επιχειρήσεις μας από πελάτες και ρευστότητα, τους νέους ανθρώπους από δουλειές και την πολύ σημαντική «ψυχολογία της αγοράς» από οποιοδήποτε ψήγμα αισιοδοξίας. Το άμεσο εφιαλτικό αποτέλεσμα των αλόγιστων μέτρων και των συνεχόμενων μνημονίων, χωρίς εθνική στρατηγική για την ανάταξη της οικονομίας, είναι ακόμη περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και λιγότερη αξιοπρέπεια. Οι Λαρισαίοι έμποροι αρθρώνουμε «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας και λένε:

* ΟΧΙ στα λουκέτα, στην ανεργία, στη λαιμητόμο των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών σπιτιών, περιουσιών, ελπίδων και αξιοπρέπειας.

* ΟΧΙ στην αναποτελεσματική υπερφορολόγηση, στη συνεχή επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων, στις αυξήσεις ΦΠΑ και στην πλήρη αφαίμαξη των επιχειρήσεων.

• ΟΧΙ στην οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεών μας από την έλλειψη ρευστότητας, την επιβολή Capital Controls και τις υπερχρεώσεις στις στοιχειώδεις συναλλαγές για τη συντήρηση των εργασιών μας.

• ΟΧΙ στην πτώχευση του ΟΑΕΕ, στην κατάρρευσή του από άλογη διαχείριση και υφαρπαγή της περιουσίας του, που οδηγεί δύο τουλάχιστον γενεές σε ανασφάλεια και «συντάξεις φτώχειας».

* ΝΑΙ στην ανάπτυξη με απασχόληση, με σχεδιασμό για την αναδιάταξη της παραγωγής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής αγοράς.

* ΝΑΙ στην πάταξη της γραφειοκρατίας, του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.

* ΝΑΙ στην απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση και εφαρμογή μιας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.

* ΝΑΙ στη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών μας, επάνω στις αρχές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της καλής πίστης.

* ΝΑΙ στη στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχείρησης, των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και το δικαίωμα στη "δεύτερη ευκαιρία".

* ΝΑΙ στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση και στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την ανάκτηση της εμπορικής πίστης στην αγορά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass