Προσπάθεια φίμφωση καταγγέλλει η Π.Α.Σ. ΕΒΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 09 Νοε 2015 19:18

    Η «Α.Σ.» καταγγέλλει στους συναδέλφους α/α ΕΒΕ την προσπάθεια φίμωσης που επιχείρησε ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΟΕΒΕΛ, στη σύσκεψη των Δ.Σ. των Συλλόγων της δύναμής του στις 5/11 με θέμα την απεργία στις 12 Νοέμβρη. Σκοπός των απαράδεκτων ενεργειών, που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, ήταν να μη γίνει καμία αναφορά από τα μέλη της «Α.Σ.» στην κατάσταση χρεοκοπίας που βρίσκεται σήμερα ο ΟΑΕΕ και συνολικά η Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς επίσης και στα μέτρα που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον παραπέρα «σφαγιασμό» ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, προκειμένου να συσκοτίσουν στη συνείδηση των ΕΒΕ τις κατευθύνσεις που έχουν αποφασιστεί από κυβέρνηση ΕΕ—μονοπωλιακούς ομίλους, για το τι είδους κοινωνική ασφάλιση θέλουν να διαμορφώσουν.

Η προσπάθεια φίμωσης του προέδρου και της πλειοψηφίας της ΟΕΒΕΛ δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Τόσο η πλειοψηφία της ΟΕΒΕΛ όσο και της ΓΣΕΒΕΕ έχουν, από καιρό, αποδεχτεί το «ρεαλισμό» που επιβάλλει η εκάστοτε κυβέρνηση, έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που εξυπηρετούν τα μονοπώλια και σπρώχνουν τους α/α ΕΒΕ στον αφανισμό, χαρακτηρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες α/α και μικρούς ΕΒΕ διαρθρωτικό πρόβλημα της οικονομίας.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής τους επιλογής είναι το «στρίμωγμα» των όποιων διεκδικήσεων στα όρια που μπορούν να επιτρέψουν τα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων και των κυβερνητικών τους εκφραστών.

Αντί το δευτεροβάθμιο όργανο να είναι ο «οδηγός» για την οργάνωση ενός γερού αγωνιστικού κινήματος που θα στρέφεται ενάντια σ΄ αυτά τα συμφέροντα και κυβερνητικές πολιτικές που τα εξυπηρετούν, περιορίζονται στο να διοργανώνουν «ημερίδες-φιέστες», χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους απ΄ αυτή την αναγκαία αγωνιστική στάση και να τους παρουσιάσουν ως προοπτικές τα ¨ευρωπαϊκά κονδύλια» που ούτως ή άλλως δεν προορίζονται για εμάς, εξαιτίας και των χρεών που έχουν συσσωρευτεί από τη χρόνια φοροληστεία που μας έχει επιβληθεί, και προτείνοντας αξιοποίηση «ιντερνετικής» προβολής, προκειμένου να γίνουν πιο «ανταγωνιστικοί» έναντι των μονοπωλίων που «καταβροχθίζουν» τα πάντα γύρω τους και πλήθος άλλων «επιστημονικών» τάχα προτάσεων, για να μεγαλώσουν τις αυταπάτες- και να βαθύνουν τον αποπροσανατολισμό των σ/λφων, που επιχειρείται και με τη δική τους συμβολή και στήριξη.

Γι’ αυτό προχωρούν και σε «χυδαίο» διαχωρισμό των συναδέλφων κρίνοντας τις προτάσεις και το πλαίσιο πάλης της «Α.Σ.» όχι με κριτήριο αν είναι προς το συμφέρον των α/α ΕΒΕ αν τους ανακουφίζει από το υπέρογκο χρέος, αν τους εξασφαλίζει αυτονόητα δικαιώματα σε υγεία- πρόνοια- περίθαλψη- σύνταξη, αλλά με κριτήριο τι κόμμα ψηφίζει αυτός που τα προτείνει.

Μπροστά στην απεργία της 12ης Νοέμβρη, οι α/α ΕΒΕ μπορούν να δώσουν μια ισχυρή απάντηση σε όλους όσους αποτελούν κομμάτι των αιτιών των προβλημάτων τους και δε βρίσκονται στην προοπτική των λύσεων αυτών των προβλημάτων. Και ένα τέτοιο κομμάτι αποτελούν και οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΟΕΒΕΛ.

Μαζικά να πάρουν μέρος στην προσυγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη στις 9.30 το πρωί, συσπειρωμένοι στο αντιμονοπωλιακό κίνημα της ΠΑΣΕΒΕ και στη συνέχεια στην απεργιακή κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία ως συμμαχία με τους εργατοϋπάλληλους και τους μικρομεσαίους αγρότες, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί να δώσουμε τη μάχη, αντιστεκόμενοι στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας, που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες του λαϊκού κινήματος. Να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και των μονοπωλίων που στόχο έχουν την επιβολή του «ρεαλισμού» που μας αφανίζει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass