ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Κατεβάζουν ρολά οι μικρομεσαίοι της Λάρισας

* "Σε οικονομική ασφυξία η αγορά - Βρισκόμαστε στα όρια της επιβίωσης, η υπερφορολόγηση μας οδηγεί σε εξαφάνιση" λένε…

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 0:02 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Νοε 2015 0:07
Οι διοικήσεις των τοπικών σωματείων της Ομοσπονδίας ν. Λάρισας αποφάσισαν να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου Οι διοικήσεις των τοπικών σωματείων της Ομοσπονδίας ν. Λάρισας αποφάσισαν να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου


Του Γιώργου Νούλη
Στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ για την ερχόμενη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, με κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων ν. Λάρισας. Η διοίκηση της ΟΕΒΕΛ μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο με τους προέδρους και τις διοικήσεις των τοπικών σωματείων της αποφάσισε να συμμετάσχει μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, στέλνοντας ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα που θα σηματοδοτεί τη θέληση όλων των μικρομεσαίων του νομού, να απαλλαγούν από τις πολιτικές λιτότητας, την υπερφορολόγηση και τη συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας.  
Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Αδάμ, οι μικρομεσαίοι της Λάρισας, την ημέρα αυτή θα συμπορευτούν με όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, θα κλείσουν τις επιχειρήσεις  τους, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο Επιμελητήριο και θα συμμετάσχουν σε πορεία διαμαρτυρίας .        
Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ Δημήτρης Παληογιάννης, δίνοντας την ζοφερή εικόνα της αγοράς, "μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και τη διαδοχική ψήφιση τριών νομοσχεδίων προαπαιτούμενων μέτρων με τους εφαρμοστικούς νόμους που τα συνοδεύουν, είναι σαφές ότι η οικονομία θα συνεχίζει να βρίσκεται σε υφεσιακή τροχιά και η κοινωνία στο περιθώριο των αποφάσεων.  Η πολιτική της λιτότητας, της  υπερφορολόγησης, των υπέρογκων πρόστιμων, της συρρίκνωσης των ΜμΕ θα εξακολουθήσει να ασκείται, με την ίδια ένταση και η διάλυση του κοινωνικού ιστού θα επιτείνεται. Επιπλέον, η εμβάθυνση των «πολυδιαφημισμένων» μεταρρυθμίσεων/ απορρυθμίσεων της αγοράς θα οδηγήσει μαθηματικά στην εξαφάνιση των μικρών και πολύ μικρών καταστημάτων και  των αυτοαπασχολούμενων από τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να αντιμετωπίσουμε, όλοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, το μεγαλύτερο πλήγμα στο σύνολο της παραγωγικής, μεταποιητικής, εμπορικής και τουριστικής βάσης της χώρας, με δυσμενείς συνέπειες στα οικονομικά μεγέθη και με σημαντική επιδείνωση στη δυνατότητα επιβίωσης μας. Είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις μας για ζητήματα όπως  το ασφαλιστικό, φορολογικό, ΕΝΦΙΑ, "κόκκινα" δάνεια, χρηματοδότηση ΜμΕ κ.α., να αρχίσουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Κυβέρνηση".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την τελευταία έρευνα οικονομικού κλίματος που διεξήγαγε το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελλείψει κάθε εξωγενούς θετικής προοπτική , βρίσκονται σε καθεστώς συρρίκνωσης και διαρκούς ματαίωσης ή στην καλύτερη των περιπτώσεων αναστολής των επενδυτικών σχεδίων («κλειστό μέχρι νεοτέρας»)...  
Σύμφωνα με την έρευνα, η τελευταία κρίση που κορυφώθηκε με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων επιδείνωσε σημαντικά τα πραγματικά μεγέθη των επιχειρήσεων και οι ενδείξεις ανάσχεσης της υφεσιακής πορείας που παρουσιάστηκαν το β' εξάμηνο του 2014 αναστράφηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου του 2015.
Επιπλέον, οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν με το τρίτο μνημόνιο, έχουν επιτείνει τα αδιέξοδα για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες εκτός από την υπερχρέωση και την κάθετη πτώση της εσωτερικής ζήτησης, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον ρυθμίσεων που πλήττει τον ανταγωνισμό και οδηγεί σε περαιτέρω ολιγοπώληση της αγοράς. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η έλλειψη ρευστότητας, η ανυπαρξία ιδιωτικής αλλά και δημόσιας επενδυτικής πρωτοβουλίας, η καθήλωση της απασχόλησης αποτελούν ανησυχητικούς παράγοντες που αναστέλλουν αενάως την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη.
Είναι σαφές ότι στην ελληνική οικονομία τείνει να διαμορφωθεί και να ενισχυθεί ένας επικίνδυνος δυϊσμός ανάπτυξης - υπανάπτυξης, όπου συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να μεταπηδήσουν στον άτυπο τομέα της οικονομίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα στο δυσμενές φορολογικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.
 Το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι εξαιτίας της εφαρμογής του νέου εμπροσθοβαρούς προγράμματος λιτότητας θα σημειωθεί εκ νέου σημαντική υποχώρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα δημοσιονομικά μέτρα και η ύφεση θα δυσχεράνουν τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Όπως επισημαίνεται από τους μικρομεσαίους είναι επιτακτική η διαμόρφωση μιας επενδυτικής πολιτικής με ταυτόχρονη αξιοποίηση εθνικών πόρων, ιδιωτικών και δημόσιων, καθώς και ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων σε κλάδους εθνικού ενδιαφέροντος με πολλαπλασιαστικό όφελος. Η παραγωγική ανασυγκρότηση και οι μεταρρυθμίσεις στην παραγωγική βάση πρέπει να προηγηθούν των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων. Η πολυπόθητη εξωστρέφεια πρέπει να συνδυαστεί με πρωτοβουλίες δημιουργίας μιας στέρεης εσωτερικής παραγωγικής βάσης και αγοράς…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass