ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΘΕΒ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Πανθεσσαλικό Οικονομικό Forum

* Κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας

Δημοσίευση: 27 Νοε 2008 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
Με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα – Νέα αντίληψη και καινοτομίες για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας» εγκαινιάζεται το 1ο Πανθεσσαλικό Forum που διοργανώνουν στη Λάρισα ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, στις 4.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial». Να σημειωθεί ότι κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του 1ου Πανθεσσαλικού Φόρουμ των δύο φορέων αποτελεί το πρώτο βήμα στο σχέδιο κοινής δράσης, το οποίο εξαγγέλθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Το φόρουμ έχει σαν στόχο να συγκεντρώσει τους εκπροσώπους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό και να αποτελέσει βήμα για την ανταλλαγή απόψεων και τη διαμόρφωση προτάσεων για την αναπτυξιακή πολιτική και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στη Θεσσαλία. Το φετινό πρώτο συνέδριο θα εστιάσει τις εργασίες του στη συμβολή των πράσινων τεχνολογιών στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και θα παρουσιάσει την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τη στρατηγική των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ανταγωνιστικότητας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τις εργασίες του συνεδρίου θα κηρύξουν ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών και ο γενικός γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Λαμνίδης. Το φόρουμ έχει οργανωθεί σε τέσσερις ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα, με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα-Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας» αναμένεται να τοποθετηθούν οι Ελευθέριος Σταυρόπουλος, ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας, Βασίλειος Γιαγιάκος, πρόεδρος ΚΕΤΑ Θεσσαλίας, Απόστολος Δοντάς, αντιπρόεδρος ΣΘΕΒ, Άγγελος Τσακανίκας, υπεύθυνος ερευνών του ΙΟΒΕ και Τζανέτος Καραμίχας, πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στη δεύτερη ενότητα, με θέμα «Εταιρική κοινωνική ευθύνη και στρατηγική των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ανταγωνιστικότητας» θα τοποθετηθούν οι Στέλιος Σταυρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Piscines Ideales ΑΕ, Ιωάννης Βουγιουκλάκης, υπεύθυνος τμήματος ανάπτυξης αγοράς του ΚΑΠΕ, Χρήστος Αδαμαντιάδης, διευθύνων σύμβουλος της AIG Ελλάς, Απόστολος Στρατής, διευθυντής της Αειφόρος ΑΕ και Andreas Metzen, γενικός διευθυντής της Χαλυβουργία Ελλάδος.

Στην τρίτη ενότητα, με θέμα «Πράσινες τεχνολογίες στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων» θα τοποθετηθούν οι Ελευθερία Μαμιδάκη, αναπλ. διευθύνουσα σύμβουλος της Mamidoil Jetoil Petroleum Company ΑΕ, Ευάγγελος Μπαλτάς, γενικός γραμματέας ΠΕΧΩΔΕ, Τάσος Γκαρής, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, Μαίρη Μιμίκου, καθηγήτρια ΕΜΠ στον τομέα υδατικών πόρων και περιβάλλοντος και Νικόλαος Δαλέζιος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διευθυντής του τμήματος Αγρομετεωρολογίας.

Στην τέταρτη και τελευταία ενότητα, με θέμα «Περιβαλλοντική πολιτική: Ενημέρωση και πρωτοβουλίες», αναμένεται να τοποθετηθούν οι Λούκα Κατσέλη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, George Kremlis εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Κομισιόν, Νίκος Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής της Greenpiece και Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής της WWF. Το πρώτο πανθεσσαλικό φόρουμ θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο, στο οποίο κεντρικός ομιλητής θα είναι, όπως προαναφέρθηκε, ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass