ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗ MONEY SHOW

Ένας στους δύο Έλληνες βιώνουν την κρίση

Δημοσίευση: 25 Νοε 2008 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
 Αισθητές, σε περισσότερους από τους μισούς Έλληνες, έχουν γίνει ήδη οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis, για το περιοδικό «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», η οποία θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του χρηματοοικονομικού συνεδρίου Money Show, στη Θεσσαλονίκη.
Ενδεικτικά στοιχεία της έρευνας για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία, ανέφερε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, για την προαναγγελία των εκδηλώσεων του Money Show (29-30 Νοεμβρίου), η υπεύθυνη του περιοδικού Ραλλιώ Λεπίδου.Από την επεξεργασία των ευρημάτων της έρευνας, (σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω), προέκυψε (με σχετική αναγωγή) ότι το 51% των Ελλήνων έχουν βιώσει προσωπικά την οικονομική κρίση, με τις γυναίκες να δηλώνουν πιο απαισιόδοξες. Επίσης, 90.000 νοικοκυριά που προσανατολίζονταν στην αγορά κατοικίας προχώρησαν σε «πάγωμα» της απόφασής τους για λήψη στεγαστικού δανείου, 55.000 νοικοκυριά προχώρησαν στη μεταφορά των στεγαστικών τους δανείων από μια τράπεζα σε άλλη, αναζητώντας πιο ευνοϊκούς όρους, ενώ περίπου 130.000 καταθέτες προχώρησαν σε ανάληψη των καταθέσεών τους από τους αποταμιευτικούς τους λογαριασμούς. Έξι στους 10 ερωτηθέντες, πάντως, εκτιμούν ότι μέσα στην οικονομική κρίση υπάρχουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.
ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ 20.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Η ατζέντα του φετινού Money Show (το διοργανώνει το Eλληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης), περιλαμβάνει περισσότερες από 150 εκδηλώσεις οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Στόχος των διοργανωτών είναι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της διοργάνωσης, Ηλίας Φαραγγιτάκης, η προσέλευση 20.000 επισκεπτών, καθώς «σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι καλό να αναλαμβάνει κανείς δυναμικές πρωτοβουλίες».
Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, συμμετέχει στο φετινό Money Show με έξι εκδηλώσεις, βασικός προσανατολισμός των οποίων είναι οι περιβαλλοντικές πολιτικές. Των κύριων εκδηλώσεων του συνεδρίου, θα προηγηθεί ένα διήμερο (την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου) με εκδηλώσεις σεμιναριακού χαρακτήρα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass