ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ – ΑΙΣΘΗΤΗ Η «ΑΠΟΥΣΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Στο ναδίρ η ψυχολογία καταναλωτών και εμπόρων

* Πρωτοβουλίες για τόνωση της αγοράς ενόψει των εορτών – Από Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο του ΕΣΛ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2008 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:58
Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βρίσκεται αυτό το διάστημα η αγοραστική κίνηση στη Λάρισα, φαινόμενο που, ειδικά φέτος επηρεάζεται έντονα αρνητικά από τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία. Παραδοσιακά, η περίοδος του Νοεμβρίου εμφανίζει «καθίζηση», καθώς οι καταναλωτές συνήθως φυλάνε τις… «δυνάμεις» τους για την περίοδο των εορτών. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της περιόδου είναι η αρνητική ψυχολογία κυρίως των καταναλωτών, οι οποίοι είναι εξαιρετικά συγκρατημένοι στις αγορές τους, ενώ αισθητή έχει κάνει την απουσία του και το αγροτικό εισόδημα –το οποίο βρίσκεται στα όρια του «στραγγαλισμού». Το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, επεσήμανε στην «Ε» ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Τσιαπλές, υπογραμμίζοντας πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία των καταναλωτών, οι οποίοι ακόμη και εάν έχουν κάποια ποσά, δεν τα διαθέτουν για αγορές πέραν των απαραίτητων αγαθών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά «ζει» ξανά τις μέρες μετά τη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου (στις αρχές της χιλιετίας), τότε που επίσης η ψυχολογία των καταναλωτών βρισκόταν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιαπλές, έντονη είναι από την αγορά η «απουσία» του αγροτικού εισοδήματος, που ιδίως για την αγορά της Λάρισας πάντοτε αποτελούσε σημαντικό κομμάτι του αγοραστικού κοινού. Ο προβληματισμός του εμπορικού κόσμου είναι το γεγονός ότι η αρνητική ψυχολογία του κοινού –που είναι θεωρητικό «μέγεθος»- έχει άμεση πραγματική επίπτωση στο ταμείο των εμπορικών επιχειρήσεων, σε καθημερινή βάση.
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος το εορταστικό ωράριο του ΕΣΛ θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008, ενώ τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μία Κυριακή (21 Δεκεμβρίου), πριν από τα Χριστούγεννα. Παράλληλα, θα εφαρμοστεί ένα πιο διευρυμένο ωράριο σε σχέση με το περσινό εορτινό, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Σύσκεψη στον ΕΣΛ
Συνάντηση με εμπόρους του κέντρου της πόλης, στα γραφεία του ΕΣΛ, πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, η οποία ξεκίνησε κύκλο επαφών με τα μέλη του φορέα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας εορταστικού κλίματος στο κέντρο της πόλης, ώστε να επιτευχθεί η προσέλκυση κατά το δυνατό περισσότερων καταναλωτών από την πόλη της Λάρισας αλλά και τις γειτονικές περιοχές.
Επίσης, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με τους συμμετέχοντες εμπόρους να συντάσσονται πλήρως με τις θέσεις της διοίκησης και να τονίζουν την ανάγκη να προστατευθούν τα συμφέροντα των μελών του συλλόγου, από οποιαδήποτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και σύγχυσης του καταναλωτικού κοινού.
Τέλος συζητήθηκε και το ωράριο που θα εφαρμόσουν τα καταστήματα-μέλη του Ε.Σ.Λ κατά τη διάρκεια των γιορτών. Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 60 έμποροι-μέλη του Ε.Σ.Λ, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης. Οι επαφές της διοίκησης με τα μέλη του συλλόγου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass