ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο Χ. ΑΛΜΟΥΝΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Δύσκολη η επόμενη διετία

Δημοσίευση: 12 Νοε 2008 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:56
 Στην ανάγκη αυξημένου συντονισμού μεταξύ των οικονομικών πολιτικών των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της κρίσης επέμεινε εκ νέου σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.
Ειδικότερα, σε ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, ο Χ. Αλμούνια τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η σημερινή η οποία είναι η μεγαλύτερη, εδώ και ορισμένες δεκαετίες, κρίση θα πρέπει οι δράσεις που θα αναληφθούν σε διεθνές επίπεδο να κινηθούν κυρίως σε τρία μέτωπα: Tη σταθεροποίηση και μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον περιορισμό των επιπτώσεων στην οικονομική ανάπτυξη και την κατάλληλη προετοιμασία για οικονομική ανάκαμψη αλλά και τη διαμόρφωση μιας συντονισμένης απάντησης στους μακροοικονομικούς κινδύνους που απειλούν τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο κοινοτικός επίτροπος αφού ανέφερε ότι το 2009 και το 2010 θα είναι «δύσκολες χρονιές» τόνισε την καθοριστική σημασία της διεθνούς διάσκεψης στη Ουάσιγκτον στις 15 Νοεμβρίου ώστε να υπάρξει ένα κλίμα συναίνεσης μεταξύ των βασικών διεθνών παικτών για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να μην παρουσιαστεί ανάλογη κατάσταση στο μέλλον και να προετοιμαστεί το έδαφος για την προώθηση αποτελεσματικών και συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών για τους κανόνες λειτουργίας των αγορών και την ενίσχυση των δυνατοτήτων για τη διαχείριση της διεθνούς κρίσης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass